Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sex v předmanželské smlouvě? Nic neobvyklého

Dali byste si do předmanželské smlouvy ustanovení o sexuálních pozicích?
24. května 2013 | 16:01

Dříve se předmanželské smlouvy sepisovaly ohledně majetku, dnes je v nich zahrnut sex, intimnosti i to vzhled manželů.

Napadlo vás někdy, že byste si s partnerem před svatbou slíbili například to, že po celou dobu manželství budete mít sex dvakrát denně, že si budete užívat anální sex nebo dokonce to, že neztloustnete více, jak pár kilo? Není to myšlenka ze sci-fi trháku, ale realita dnešní doby, která může podle sexuologů fungovat a přispět ke kvalitnímu manželství.

Je pravda, že pokud si dáte do smlouvy například to, že si budete společně užívat análního sexu, nebudete nepříjemně překvapena, až po vás partner bude chtít. Partneři si v poslední době do smluv dávají nejen praktikované postelové hrátky a sliby věrnosti, ale i sankce za jejich neplnění.

Catherine Zeta Jones se po léčení vrhá do práce. Na fotce s manželem Michaelem Douglasem
Autor: ČTK
Například herečka Catherine-Zeta Jones si zavázala manžela Michaela Douglase, že jí bude každý rok dávat necelé 3 miliony dolarů a pokud jí náhodou bude nevěrný, přihodí k tomu dalších 5.

Zajímavé je zamyšlení nad tím, jak by asi manželé dokazovali, že ten a ten den neměli sex dvakrát, ale jen jednou nebo vůbec. Tím pádem je často vymahatelnost odškodnění za neplnění manželských povinností minimální.

sex
Autor: Shutterstock.com
Do smlouvy nezahrnujte hlouposti

Pokud už se inspirujete a intimnosti do své předmanželské smlouvy zahrnete, dejte tam jen reálné požadavky na partnera, které bude moci splnit. Například je hloupost souhlasit s požadavkem mít sex na veřejných místech, když víte, že se stydíte ukázat i kotníky. To je pak rychlá cesta ke konci.

Nejbizarnější předmanželská ustanovení

Bizarní předmanželské smlouvy mají celebrity i obyčejní smrtelníci. Mezi takové patří například smlouva manželů, kteří se zavazují, že nebudou před rodiči svého protějšku mluvit sprostě. Za neplnění si stanovili sankci 10 000 dolarů.

Nedaří se vám zhubnout, ať děláte, co děláte? Na vině mohou být některé potraviny.
Autor: profimedia.cz
Právníci vpisovali do smluv také omezení hmotnosti. Jeden z manželských párů podepsal smlouvu zakazující ženě mít více, jak 120 liber (asi 54,5 kilogramů) po celou dobu manželství. Trest za tloustnutí byla pokuta 100 000 dolarů, které by dala svému manželovu z vlastních úspor.

Do manželských smluv jsou zahrnovány také děti a to jestli se vůbec smějí narodit a kdy. Najdete v nich například to, že společný potomek musí být vegetarián nebo to, jaký sport bude dělat, až povyroste.