Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hádejte se podle pravidel: Dosáhnete tak svého

Hádky jsou na denním pořádku
7. května 2013 | 12:00

Obyčejná hádka o tom, kam pojedete na dovolenou nebo jestli půjdete k příbuzným na oběd, může docela lehce vyústit ve slovní bitku, která krutě zasáhne do vašeho vztahu. Proto mějte na paměti, že i hádka by měla mít určitá pravidla.

Díky jednoduchým pravidlům se navíc může zkrátit doba hádky, protože svého muže jednoduše neargumentujete a možná tak snadněji dosáhnete svého.

Někdy vztah nabere na obrátkách, že už druhého nemůžete vystát.
Autor: profimedia.cz
Pravidla hry

1. Neopouštějte téma
Nezapomeňte, proč se hádáte a držte se tématu. Není nic horšího, než když začnete vytahovat staré křivdy, které se vůbec netýkají toho, o co právě teď jde.

2. Neurážejte
Mluvte důrazně, ale hystericky na partnera nekřičte a nepoužívejte vulgární nadávky.  Když budete svůj protějšek oslovovat „debile“, rozhodně nemůžete čekat, že vám schválí dovolenou v Karibiku, když on chtěl jet pod stan na Lipno. Pro muže je navíc důležitý tón hlasu, proto se snažte mluvit klidně a pomalu, jako byste mu jen chtěla něco vysvětlit.

3. Mějte připravené argumenty
Není nic horšího, než vstupovat do „boje“ bez strategie. Než se proto pustíte do rozepře, připravte si argumenty, proč má být po vašem. Odpověď „Prostě to tak chci“, není pro muže dostačující k tomu, aby přehodnotil své postoje. Váš bojový plán by navíc neměl mít trhliny a měla byste být schopná zodpovědět partnerovi všechny otázky týkající se onoho problému.

4. Time out
Někdy je hádka opravdu únavná a je dobré jí přerušit a ve chvíli, kdy nabíráná na otáčkách a hádající se dostávají do varu. V takových chvílích snadno zapomenete, že nemáte vyčítat minulé křivdy, proto je dobré říci si na chvíli dost. Domluvte si s partnerem signál, kterým dočasně vyklidíte pole, abyste mohli na chvilku přemýšlet o argumentech toho druhého.

Nechcete ho naštvat? Tak tyhle věty nevyslovujte!
Autor: profimedia.cz
5. Nebuďte neoblomní
Neustupujte ve věcech, které jsou pro vás důležité, ale dělejte kompromisy tam, kde jsou potřeba. Vždyť partnerství je plné malých kompromisů a dohod. Snažte se vždy společně najít východisko a zbytečně nenarušovat váš vztah.

6. Usmiřte se
Někdy je dobré se pohádat, ale mnohem důležitější je umět se usmířit. Ať už se budete usmiřovat dobrou večeří, sexem nebo procházkou po parku, hlavní je, abyste tím svou hádku ukončili a už se k ní nevraceli.