Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Poloha ve spánku odhalí víc, než jste tušili. I to, jak jste zamilovaní

V těsném objetí, nebo zády k sobě? To, jak spíte, napoví o vašem vztahu mnoho.
16. října 2012 | 08:04

Kdy jsme k sobě s partnerem nejupřímnější? Přece ve spánku. Noční řeč těla podle psychologů řekne o našem vztahu víc než sto terapií. A jak to máte vy?

„Když spíme, nemůžeme nic předstírat,“ říká britská psycholožka Corrine Sweet, která se zabývá právě tím, jak si rozdělujeme postelové teritorium. „Čím hlubší spánek, tím přesněji naše poloha odráží náš vztah.“

„Každý pár si časem najde pozici, která vyhovuje oběma. Změní-li se, může to signalizovat i změnu ve vztahu,“ dodává. Každá taková pozice má podle ní svůj „příběh“. Najdete i ten váš?

Nezávisláci: zády k sobě, nedotýkáte se
...
Autor: profimedia.cz

Tohle je údajně nejčastější poloha. Možná vás překvapí, že podle odborníků nesouvisí s odcizením. Naopak – značí, že se s partnerem dobře znáte a vzájemně se respektujete. Nemusíte k sobě být přilepení jako klíšťata, abyste cítili souznění.

Opěradla: zády k sobě a dotýkáte se

Pozice typická pro čerstvě zamilované dvojice. Znamená, že se spolu cítíte příjemně a harmonicky. Intimita vám vyhovuje, ale pořád si uchováváte jistou nezávislost.

...
Autor: profimedia.cz

Lžičky: jeden partner objímá zezadu druhého

Jestli s partnerem „lžičkujete“, patrně jste do sebe pořádně zakoukaní. Tahle poloha odhaluje silnou sexualitu, ale také pocit důvěry a bezpečí. Jeden z partnerů, častěji muž, je tu za ochranitelskou figuru.

Pozorovatelé: ležíte na boku, tváří v tvář

Patrně jste k sobě upřímní, otevření a trávíte hodně času spolu. Spíte-li zapletení do sebe, jste opravdoví romantici. Jestli vás dělí nějaký ten centimetr, je váš vztah asi více přátelský než žhavý.

Válka světů: jeden zabírá celou postel, druhý se krčí u kraje

V téhle domácnosti jsou jasně rozdělené role. Hlava rodiny má jasně navrch, zatímco submisivní partner přepadává z postele na zem. Otázkou zůstává, jestli si tuhle hierarchii uvědomujete i během dne…

Autor: mab