Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

S chlapem, či bez? Jak ve zdraví přežít společné chvíle

28. června 2012 | 10:55

Muži trpí, když s námi mají jít nakupovat, kecají nám do řízení auta a problém máme i shodnout se na restauraci pro společnou večeři. Zbývá jediné, spolupracovat!

Pokud spolu máte strávit život, musíte překonat i tato drobná úskalí. Často budete spolu v obchodě, spolu v autě, spolu v posteli. Na řadě je proto láska a vzájemné porozumění.

S chlapem na nákupy

Někdy to vypadá, že mobilní telefony nevynalezli na to, aby lidé spolu komunikovali, ale aby se pár mohl s láskou rozejít před vchodem do nákupního centra, a když každý pořídí, co potřeboval, brnknou si, aby se sešli v některé z kaváren. Nebo opravdu trváte na tom, že ten váš musí nakupovat s vámi?

Jedna nejmenovaná kamarádka přišla na způsob, jak nenarušit dobrou vůli svého muže: "Jednou za dva týdny děláme společně velký nákup v hypermarketu, a vypadá to takto: Já si vezmu jeden velký vozík, on druhý. Já mám ten svůj na nakupování, on na to, aby se v předklonu mohl přesouvat mezi regály a měl se o co opírat. Většinou se rozdělíme u zpočátku u časopisů, kde muž často vydrží i půl hodiny a pokud ho nenajdu tam, bude určitě zkoumat holicí potřeby. Akci ukončíme naložením minerálek do jeho vozíku, protože můj je už plný, a hurá k pokladně."

Je neschopnost nakupovat společně signálem partnerského selhání? Vůbec ne, nic si nevyčítejte! Průměrného muže jednoduše nebaví sledovat, jak čteme etikety, ani meditace na téma není mrkev jako mrkev. On prostě popadne to první, co se tváří oranžově, a hodí to do vozíku.

Vánoční nákup nemusí být stresující, jen si trochu předem promyslete, co vlastně chcete.
Autor: profimedia.cz
S chlapem v autě

Můžeš, ještě můžeš… A teď se pojď podívat, co jsi udělala. Představte si, že děláte smaženici a náramně si to užíváte. Vtom se do kuchyně vřítí váš milý, začne nadskakovat, mávat rukama a křičet: "Pozor, hoří ti to! Panebože, nevidíš, přidej olej, ještě, ještě… A kde je sůl, už tam měla být!" Přitom umíte uvařit výbornou smaženici, dokonce na to máte i papíry.

Ženy jsou všeobecně pozornější řidičky
Autor: profimedia.cz
Přesně takhle to vypadá, když si začátečnice přizve za spolujezdce muže, který neumí držet jazyk za zuby, celou dobu šlape na neviditelný pedál a pokud nevříská, tak alespoň vzrušeně dýchá, což člověka ještě více znervózní. Zde pomůže jediné. Předem se promluvit o tom, že výhled řidiče a spolujezdce jsou dvě různé věci. Že zatímco řídíte, on může pouštět hudbu, na požádání radit v nepřehledných zatáčkách, ale ať už sakra nikdy nesahá na ruční brzdu!

Zakázaná věta spolujezdce je: "Už jsi měla mít dávno přeřazeno."
Zakázaná věta řidičky: "Hele, srnky! Bože, kolik jich je. Vidíš, kolik jich je!"
Navzdory všemu, co jsme podotkli: Je dobré mít u sebe někoho, kdo ve správnou chvíli a klidně řekne - "zprava volno".

Bez chlapa za kulturou

Jsou ženy, které si ani v televizi neužijí film, pokud vedle nich někdo nedýchá a dokonce partnera v pravidelných intervalech kontrolují, zda náhodou neusnul. Když ale usne, zjistí najednou, že je film vlastně ani nebaví, že to zase až taková zábava není. To jsou takzvané sdílecí typy.

"Nikdy jsem se necítila osamělejší jak na koncertě folkového zpěváka, kterého jinak miluju. Seděla jsem pod širým nebem s dekou pod zadkem, popíjela minerálku a i tleskat mi připadalo trapné. Až když se setmělo, uvolnila jsem se. Byla jsem ale po dlouhé době zase sama a nedělalo mi to právě dobře."

Vědomí, že jsme někde samy, protože můžeme, je vlastně úžasné. Přimlouváme se za jednodenní úlety, i kdyby mělo jít o nedaleký výlet: Vídeň, Brno, Bratislava.

Jděte třeba do kina, kupte si popcorn a celý ho snězte sama. Uvelebte se tam, kde vám to vyhovuje, nemusíte myslet na to, že váš vysoký muž, vás vždy táhne do zadních řad. Jste tu jen vy a Meryl Streep hraje jako o život.

Místo sexu si můžeze hrát na počítači.
Autor: profimedia.cz
Společná postel

Jakmile se někdo vedle vás usídlí ve vaší posteli, přestává to být jen kus nábytku, ve kterém spíte, běžně jíte a pracujete s notebookem na klíně. Najednou je to jeviště Hyde Park, ring, a pokud se zadaří, i masážní salón. Mít vedle sebe milovaného chlapa, který v zimě zahřeje a v létě se potí ještě víc, je samo o sobě velký bonus, o kterém se netřeba zmiňovat, ale je si třeba si ho užít. Jaké, že jsou nevýhody?

Pokud v ložnici kvete láska, máme tam všechno. Máme pak pocit, že cokoliv zvládneme samy. V zásadě opravdu zvládneme, ale není třeba to demonstrovat. Nechte muže být muži, ať se o nás, něžné pohlaví starají. Když jim to dovolíme, udělají to rádi.

Autor: lesk.sk, Kbak