Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nechcete ho ztratit? Tohle mu nedělejte!

9. května 2011 | 08:06

Konečně jste potkala někoho, kdo by stál za hřích, ale místo abyste bodovala, pokazíte první rande. Prozradíme vám, čím jste ho možná odradila.

Myslíte si, že nezavolal, protože má honičku v práci, bojí se sebevědomých a výrazných žen, ztratil mobil nebo si zlomil nohu? Možná ano, ale mnohem pravděpodobnější je, že jste udělala některou z chyb, ze kterých mužům naskakuje husí kůže. Vyhněte se jim a příště to určitě vyjde.

1. Hltáte každé jeho slovo

I když tvrdil, že náš první prezident byl Bill Clinton, vy jste omdlévala z toho, jak je úžasný. Všechno, co řekne, spolknete i s navijákem, a ještě ho za to pochválíte.

Co s tím?

Muži opravdu milují publikum i pochvaly. Ale čeho je moc, toho je příliš. A nekonečné pochlebování vašeho „vyhlédnutého“ muže zaručeně otráví. Občas zapochybujte o jeho neomylnosti a řekněte svůj názor. Ptejte se ho, co vás na něm zajímá, co si o čem myslí, ale stejně tak mu vyprávějte něco o sobě. Má to být komunikace, ne slepé obdivování.

V běžném povědomí je udobřování spojeno s tím, že si 'věci vyříkáme'.

Autor: PROFIMEDIA.CZ 2. Moc mluvíte

Jste upovídaný typ, který dokáže hodiny a hodiny bez nadechnutí vyprávět o čemkoli. Začnete tím, že vaše kolegyně v práci je nemožná, protože se neumí oblékat, špatně vychovává děti a její muž se k ní vůbec nehodí, skončíte rozborem postav ze všech seriálů, které jste kdy viděla. To je skvělé pro práci v rozhlase, ale muže tím dokonale zničíte.

Co s tím?

„Vím, že jsem ukecaná, ale když jdu na rande, tak se trochu krotím. Přece ho nezničím svou výmluvnou palbou. Prostě se držím zpátky a snažím se poslouchat,“ prozrazuje svůj fígl třiačtyřicetiletá Tereza. Když ji prý muži víc poznají, už jim její „vyřídilka“ zase tolik nevadí a odpustí jí, protože má jiné přednosti.

3. Jste v křeči

Některé z nás jsme z prvního rande tak nervózní, že bychom musely vypít půl litru pálenky, abychom se trochu uvolnily. Děláme pak jednu nesmyslnou „botu“ za druhou. Nejprve ho polijeme bílým vínem, natrhneme mu košili, když se snažíme chytit kabelku, která nám upadla, a celý večer se hystericky smějeme, protože nevíme, jak reagovat.

Co s tím?
Mně na uvolnění pomůže deci vína, ale jestli to na vás nezabírá, naučte se relaxační techniky. Než vyrazíte na rande, dejte si pár minut cvičení, uvolňující sprchu a cestou na schůzku zhluboka dýchejte. Představujte si, že jste královna a večer probíhá podle vašich představ. Ideální je naučit se brát všechno trochu jako hru. Nakonec o nic nejde a kvůli jedné schůzce se vám život nezhroutí.

4. Vykládáte o ex

„Snesl bych kde co, ale když mi Ivana půl večera vykládala o tom, že její bývalý byl líný, asociální nemakačenko, který radši honil holky, než by šel do práce, vzdal jsem to. Evidentně svůj vztah s ex neměla vyřešený a já neměl chuť jí ho pomáhat zvládnout. I když byla docela hezká, za další rande mi nestála,“ svěřil se mi můj kamarád Dušan.

Co s tím?
Jestli děláte stejnou chybu, budete muset možná chvíli počkat. To, že máte nezdravou potřebu mluvit o svém bývalém, totiž podle odborníků znamená, že s ním nejste vyrovnaná ani připravená na další lásku. Zřejmě se snažíte najít jen jakýsi „vyprošťovací“ vztah, a to nemá smysl. Jen tím někomu ublížíte a sobě dvakrát nepomůžete.

Potřebuji se milovat několikrát týdně, ale on jen tak jednou za čtrnáct dní.

Autor: SHUTTERSTOCK.COM 5. Jdete rychle na věc

Vrhnout se na něj hned při pozdravu, začít ho vášnivě líbat a do půl hodiny s ním skončit v posteli, může sice některým mužům připadat sexy, ale můžete si být jistá, že příště už vám nezavolá. Nebo jen v případě, že mu jde jen o sex a nic jiného.

Co s tím?

Muži jsou lovci a baví je zdolávat překážky. Nechte se tedy dobývat a trochu dělejte drahoty. Když zjistí, že jste příliš snadná kořist, „sežere“ vás a půjde lovit zase někam jinam.

6. Jste přeslazená

Chcete být milá, aby věděl, jak vám na něm záleží, ale pokud to přeženete, budete jako cukrkandl. My holky si mezi sebou klidně můžeme říkat zdrobněle. Muže oslovení „zlatíčko“, „broučku“, nebo „cukroušku“ dohání k šílenství. Oni jsou přece chlapi, páni tvorstva, a ne nějaký plyšový medvídek!

Co s tím?
Hlídejte si slovník, zásadně mu neříkejte Josífku, Mirečku nebo Ládínku. To možná snese muž po dvaceti letech manželství, ale na prvním rande rozhodně ne. Naopak, dejte mu najevo, že je chlapák. Pokud se bude vedle vás cítit jako samec, o kterého se můžete opřít a schovat se za jeho širokými zády, bude nadšený.

7. Jste moc zvědavá

Křížový výslech typu: Kolik bereš?, Máš důchodové pojištění?, Chtěl bys radši holčičku, nebo chlapečka?, Umíš žehlit?… je také špatně. Muži sice rádi mluví, ale spíš o politické situaci v Bělorusku nebo prohraném zápase Arsenalu, ne o sobě.

Co s tím?
Otázky na tělo muže zahánějí do kouta, ze kterého se pak snaží co nejrychleji utéct. Dejte mu trochu času, až vás víc poznají, prozradí na sebe téměř cokoli.

8. Plánujete moc dopředu

„A kam si v bytě postavíme lednici?“ zeptala se na prvním rande Darina. Hádejte, jak to dopadlo! Než se stačila rozkoukat, její objev byl v trapu a ona dva měsíce marně čekala, že zavolá. Nezavolal, takže vymazala jeho číslo a příště nešla na věc tak zhurta.

Co s tím?

I když potřebujete vědět, jestli chce mít děti, nastěhuje se on k vám, nebo vy k němu, nemá zdravotní problémy, neřešte to na první schůzce. Jednak nevíte, jestli si vůbec sednete, zda mezi vámi zafunguje chemie a vzájemná přitažlivost a ani, jak se váš vztah bude vyvíjet. Nechte to alespoň ze začátku trochu plynout a netlačte na pilu.

Proč už si nepovídáme?
Autor: PROFIMEDIA.CZ

9. Jste nudná

Vystřihnete dvouhodinovou přednášku na téma módní trendy či podnikové účetnictví a divíte se, že už téměř usnul. Možná jste ve svém oboru opravdu odbornice, ale to na rande nepatří. „Věděl jsem, že Vladimíra je programátorka, ale když mi několik hodin vykládala cosi v pro mne naprosto nesrozumitelné řeči, měl jsem toho dost,“ popisuje svou zkušenost s nevydařenou schůzkou čtyřicetiletý Milan.

Co s tím?
Hledejte společné téma k rozhovoru. Třeba zjistíte, že oba milujete skákání padákem, nesnášíte rajskou nebo pravidelně sledujete Simpsonovy. O tom se dá mluvit docela dlouho, a když už se rozhovor alespoň trochu rozjede, půjde to jako po másle.

Jak to vidí muži?

Radek (48)
Naprosto mě dokázaly odrovnat holky, které přišly na schůzku s tak tlustou vrstvou make-upu, že z nich skoro odpadávala. Vím, že to je detail, ale na mě zafungoval odpudivě. Naopak u mě boduje žena, která je vtipná a není s ní nuda.

Jindřich (31)
Nesnáším na holkách, když jsou moc namyšlené a dávají najevo, že všichni kolem jsou póvl. Baví mě ty, které sice dobře vypadají a jsou sebevědomé, ale zároveň je s nimi legrace a nejsou žádné fajnovky.

Adam (39)
Já už několik let na rande nechodím, ale v dobách, kdy jsem chodil, mi máloco vadilo. Prostě to buď mezi námi jiskřilo (a to jsem jí dokázal kde co odpustit), nebo ne (a pak byla každá snaha marná).

Autor: Majka Vinická, Kbak