Tři kila za měsíc? 4 tipy na skvělé obědy, díky nimž zhubnete

  • Tři kila za měsíc? 4 tipy na skvělé obědy, díky nimž zhubnete
    18. května  2015 
     06:00

    Ono se to lehce řekne. Jezte dietně, vynechejte klasické obědy, ale něco si dejte i v poledne. Jenže jak to dokázat, když jste celý den v práci a zároveň nemáte večer ani ráno čas si cokoli na ono poledne chystat? Našli jsme pro vás na webu Shape.com čtyři tipy na lehká polední jídla, díky kterým bude hubnutí snazší a která si bez potíží připravíte doma, protože vám to nezabere skoro žádný čas.

  • 1. Jak si jídla připravit?

    ...
    Autor: Shutterstock.com

     

    Jídlo je vymyšlené tak, aby bylo zdravé, dietní a díky obsahu bílkovin zároveň zasytilo. Pořiďte si bytelnou plastovou krabičku s dobře těsnícím víčkem a pak už stačí, když do ní večer nebo až ráno naházíte suroviny dle receptu a vezmete si jídlo s sebou do práce. 

     

  • 2. Veganská rýžová miska

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Potřebujete půl šálku hnědé rýže, půl šálku zelených sójových lusků, případně sójové boby, půl šálku strouhané mrkve, čtvrt hrnku sekaného avokáda, půl listu nori řasy a dvě lžíce sezamových semínek. Zalijte dvěma lžícemi pomerančové šťávy a lžící sójové omáčky. 

  • 3. Středomořský bílkovinný talíř

    Zeleninový salát působí z psychologického hlediska jako hladové jídlo. Máme tendenci tuto "dietu" poté dohnat někde jinde.
    Autor: Shutterstock.com

    Jedno balení sýra feta, půl plechovky tuňáka v olivovém oleji, 12 bezlepkových rýžových krekrů, šálek pokrájené okurky, osm oliv, možno přidat cherry rajčata. 

  • 4. Sendvič s oříškovým máslem

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Ideální je máslo z kešu oříšků, ale lze použít i burákové. Namažte jeden a půl lžíce tohoto másla na dva plátky celozrnného chleba, na jeden plátek přidejte strouhanou mrkev a na druhý nakrájené ředkvičky. Doplňte hroznovým vínem. 

  • 5. Kuřecí maso s avokádovým salátem

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Dva šálky sekaného listového římského salátu, půl šálku strouhané mrkve, půl šálku nakrájené červené papriky, půl šálku rozmrazené kukuřice, 100 gramů dušeného kuřecího masa, lze použít i grilované. Doplňte směsí, kterou připravíte ze čtvrtiny avokáda a light dresinku. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji