Zadek a stehna do léta jako Jennifer Lopez? Žádný problém!

  • Zadek a stehna do léta jako Jennifer Lopez? Žádný problém!
    6. května  2016 
     06:00

    Co dělá ženu skutečně ženou? Krásné křivky! To ale neznamená, že si svůj zadeček a boky vytvarujete knedlíky a čokoládou. To sice může být základ, ale ženské partie je potřeba hlavně zpevnit. Bez kterých cviků se neobejdete? 

  • Dřepy

    Video se připravuje ...
    Pevné nohy a pěkný zadek? Nejlépe zabírají dřepy, naučte se je dělat správně • VIDEO: Marie Šilhová
    Zdánlivě jednoduchý pohyb, který ale můžete jako mávnutím kouzelného proutku zkazit. A to vám pak bude naprosto k ničemu. Proto si dejte pozor na správné držení těla. Konkrétně tří částí: zad, kolen a chodidel. Záda musí být rovná, ať se děje, co se děje. Chodidla přilepte k zemi a kolena mějte vždy ve stejné rovině s chodidly. A pak už můžete začít! Každý pohyb by pro nás měl být přirozený a ani u dřepů tomu není jinak.
  • Dřepy s činkami

    Dřepy s činkami
    Autor: shutterstock.com
    Tajemství krásného a pevného pozadí Jennifer Lopez údajně tkví právě i v dřepech. Tedy v jejich trochu složitější variantě. Když už budete přeborníky v tomto cviku a zvládnete techniku, přidejte si k tomu ještě zátěž. Vezměte si do každé ruky činku a ohněte ruce v 90 stupních. Jděte do dřepu, a jakmile půjdete z dřepu nahoru, zvedněte činky nad hlavu. Směrem dolů zase dejte ruce s činkami do původní pozice. Můžete si zvolit třeba i další těžší varianty, jako je cvičicí míč bosu, nebo postačí, když nohy trochu více rozkročíte.
  • Výpady

    Video se připravuje ...
    Jak posílit stehna a hýždě? Cvičte výpady! • VIDEO: Trenér do domu
    Dalším zaručeným cvikem, který je jednoduchý a pomůže vám k vysněné postavě, jsou výpady s přeskoky. Jsou to vlastně klasické výpady, akorát trochu ztížené tím, že jim dodáte dynamiku při přeskocích. Je to stejné, jako kdybyste dělala klasický výpad, akorát že zrychlíte tempo a přidáte meziskok při výměně nohou. Kromě zadečku tím také posílíte stehna, která bývají také kamenem úrazu, a není vždy jednoduché je zpevnit.
  • Zakopávání

    Zanožování v podporu klečmo
    Autor: Contours
    Postavte se na všechny čtyři, jako pejsek. Hlavu protáhněte v délce krku, neměla byste tedy koukat nahoru, ale spíše šikmo před sebe. Zvedněte jednu nohu, držte ji ohnutou a začněte zakopávat. Stále myslete na úhel 90 stupňů, který je třeba svírat koleny a stehny. Takto budete zakopávat po dobu 45 vteřin, pak si dáte na 15 vteřin pauzu. Opakujte alespoň třikrát na každou nohu. 
  • Most

    Most
    Autor: shutterstock.com
    Lehněte si na záda a pokrčte nohy v kolenou. Chodidla mějte pevně zapřená o podlahu a začněte zvedat pánev. Co nejvýše to půjde. Ruce mějte položené dlaněmi dolů, vedle těla. Poté opět položte zadeček na podložku. Opakujte 45 vteřin, s patnáctivteřinovou pauzou, třikrát.
  • Když cvičení nestačí

    Luštěniny jsou důležitou součástí jídelníčku, kvůli vysokému obsahu bílkovin.
    Autor: Shutterstock.com
    Abyste posilování svalů a spalování tuků ještě trochu podpořila, zařaďte si do jídelníčku pořádnou porci bílkovin. Ty jsou totiž stavebním kamenem svalové hmoty a bez nich to moc dobře nepůjde. Kromě toho se snažte jíst co nejvíce vlákniny, která vás zasytí a srovná hladinu cukru v krvi, takže vás nebudou honit mlsné, které by vás pak nutily jíst nezdravé, ale dobré věci, ze kterých by vám ten zadeček akorát ještě více rostl.

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji