Pro 4 osoby:
* 8 výhonků zeleného chřestu
* 8 tenkých plátků roštěnky
* 4 jarní cibulky
* 2 lžičky rostlinného oleje
* 3 lžíce omáčky terijaki nebo sójové omáčky
* 1 lžíce opražených sezamových semínek
* 1 lžíce sekaného koriandru
Postup:
1. Chřest a cibulky nakrájíme na kousky dlouhé cca 3. Chřest ponoříme na minutu do horké vody.
2. Plátky roštěnky naklepeme a nakrájíme na proužky. Na každý plátek masa položíme dva kousky chřestu a 1 kousek cibulky, pevně zavineme.
3. Roládky opékáme z každé strany na rozehřátém oleji asi 2 minuty, přidáme omáčku terijaki (či sójovou) a ještě 5 minut dusíme.
3. Roládky přeložíme na talíř, posypeme sezamovými semínky a nasekaným koriandrem.
Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 10 minut