Úterý 5. listopadu 2024
Svátek slaví Miriam, zítra Liběna
Oblačno 9°C

Hovězí s chřestem na asijský způsob

Hovězí s chřestem
30. dubna 2011 | 16:48

Tyto malé závitky se šťavnatou náplní z chřestu nejsou náročné, zato efekt je zaručený.

Pro 4 osoby:

* 8 výhonků zeleného chřestu
* 8 tenkých plátků roštěnky
* 4 jarní cibulky
* 2 lžičky rostlinného oleje
* 3 lžíce omáčky terijaki nebo sójové omáčky
* 1 lžíce opražených sezamových semínek
* 1 lžíce sekaného koriandru

Postup:

1. Chřest a cibulky nakrájíme na kousky dlouhé cca 3. Chřest ponoříme na minutu do horké vody.

2. Plátky roštěnky naklepeme a nakrájíme na proužky. Na každý plátek masa položíme dva kousky chřestu a 1 kousek cibulky, pevně zavineme.

3. Roládky opékáme z každé strany na rozehřátém oleji asi 2 minuty, přidáme omáčku terijaki (či sójovou) a ještě 5 minut dusíme.

3. Roládky přeložíme na talíř, posypeme sezamovými semínky a nasekaným koriandrem.

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 10 minut

Autor: lesk.sk, Kbak