Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Zataženo, déšť 5°C

Kuřecí prsa plněná chřestem

Kuřecí prsa plněná chřestem
27. dubna 2011 | 17:42

Chřest znovu probojoval i do našich kuchyní. Právě nyní je sezóna jeho sklizně, a tak se čerstvý objevuje na pultech. Nevíte jak s jarními výhonky naložit? Křehký zelený je skvělý jen tak oloupaný, povařený a pokapaný olivovým olejem. Nebo zkuste náš recept.

Budete potřebovat

pro 2 osoby

2 kuřecí prsní řízky
4 zelené chřesty
200 g sýra s modrou plísní
8 tenkých plátků uzené šunky
200 ml šlehačky
100 g listového špenátu
50 g másla
2 stroužky česneku
sůl, pepř

na omáčku:
100 g rukoly
hrst bazalky
hsrst petrželky
olivový olej

Postup:

1. Umyté a očištěné maso naklepejte, jemně osolte a opepřete.
2. Chřest očistěte, uvařte v osolené vodě doměkka a položte na maso spolu s rozdrobeným sýrem.
3. Maso zaviňte a pevně zabalte do šunky. Pečte v pekáči přikrytém alobalem přibližně 45 minut.

Na omáčku opláchněte rukolu, odstraňte stonky a rozmixujte spolu s lístky bazalky, petrželkou a olejem. Omáčka by neměla být příliš hustá ani řídká. Nalijte smetanu do pánve, přidejte omáčku, osolte, opepřete a přiveďte k varu, pak odstavte.

V jiné pánvi rozehřejte máslo a přidejte prolisovaný česnek. Vložte spařené špenátové listy, podlijte malým množstvím vody a nechte změknout. Upečené maso nařezejte na šikmé plátky, podávejte se špenátem a omáčkou.

Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 60 minut

Autor: Erika Pilátová, Recepty zo života, Kbak