Budete potřebovat
pro 2 osoby
2 kuřecí prsní řízky
4 zelené chřesty
200 g sýra s modrou plísní
8 tenkých plátků uzené šunky
200 ml šlehačky
100 g listového špenátu
50 g másla
2 stroužky česneku
sůl, pepř
na omáčku:
100 g rukoly
hrst bazalky
hsrst petrželky
olivový olej
Postup:
1. Umyté a očištěné maso naklepejte, jemně osolte a opepřete.
2. Chřest očistěte, uvařte v osolené vodě doměkka a položte na maso spolu s rozdrobeným sýrem.
3. Maso zaviňte a pevně zabalte do šunky. Pečte v pekáči přikrytém alobalem přibližně 45 minut.
Na omáčku opláchněte rukolu, odstraňte stonky a rozmixujte spolu s lístky bazalky, petrželkou a olejem. Omáčka by neměla být příliš hustá ani řídká. Nalijte smetanu do pánve, přidejte omáčku, osolte, opepřete a přiveďte k varu, pak odstavte.
V jiné pánvi rozehřejte máslo a přidejte prolisovaný česnek. Vložte spařené špenátové listy, podlijte malým množstvím vody a nechte změknout. Upečené maso nařezejte na šikmé plátky, podávejte se špenátem a omáčkou.
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 60 minut