Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tvarohové kreace: Cheesecake s třešněmi, kávou a skořicí

Fotografie
13. července 2010 | 13:21

SERIÁL: Tradiční koláč anglosaských zemí se před několika lety stal hitem i u nás. Korpus z drobených sušenek a náplň z jenmného sýru je chutný základ, který obstojí sám o sobě. Jde však velmi jednoduše variovat, dokonce k obměnám vybízí!

Budete potřebovat:

základní korpus
základní náplň

navíc:

200 až 250 g čerstvých třešní
250 ml 40% smetany
1 lžičku rozpustné kávy + 1 lžičku skořice na poprášení
moučkový cukr na poprášení

Postup:

1. Smíchejte všechny suroviny na náplň a krátce vyšlehejte na hladký krém. Vlijte ho na předpečený korpus a do krému vtlačte osušené vypeckované třešně.

2. Upečte stejným způsobem jako citronový cheesecake. Nechte zachladnout, pak překryjte fólií a uložte v chladničce nejlépe do druhého dne.

3. Před podáváním vyjměte z formy a ozdobte ušlehanou smetanou. Krájejte ostrým nožem na řezy a podávejte poprášené kávou, skořicí a moučkovým cukrem.

Autor: red
Klíčová slova: cheesecake
Diskuse ke článku
.
Související články