Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tvarohové kreace: Cheesecake s kakaem a čokoládou

Fotografie
10. července 2010 | 16:10

SERIÁL: Tradiční koláč anglosaských zemí se před několika lety stal hitem i u nás. Korpus z drobených sušenek a náplň z jenmného sýru je chutný základ, který obstojí sám o sobě. Jde však velmi jednoduše variovat, dokonce k obměnám vybízí!

Budete potřebovat:
základní korpus
základní náplň

navíc:
1 lžičku skořice a moučkový cukr na poprášení
10 lžic kakaa holandského typu
2 lžíce třtinového cukru
50 čokolády na vaření nebo hořké čokolády

Postup:

1. Smíchejte všechny suroviny na náplň kromě kakaa a čokolády a krátce vyšlehejte na hladký krém.

2. Oddělte třetinu krému do misky a rozmíchejte v něm kakao a dvě lžíce cukru. Bílý krém vlijte na předpečený korpus. Lžící naneste kousek od kraje kakaovou hmotu, zatímco střed ponechte bílý, aby vzniklo mramorování.

3. Formu přendejte do pekáče s vroucí vodou, která by měla sahat asi do poloviny formy, a vložte do předehřáté trouby. Upečte stejně jako v předešlých receptech. Dezert nechte proležet v chladničce nejlépe do druhého dne. Před podáváním vyjměte z formy, nakrájejte ostrým nožem na řezy a ozdobte hoblinami čokolády.

Tip:

Kakao rozmíchejte v menším množství krému, aby se nedělaly hrudky, a potom smíchejte se zbylým krémem. Množství kakaa záleží na vaší chuti a kvalitě kakaového prášku. Čokoládu zahřejte mezi dlaněmi a hoblinky seškrabujte škrabkou na zeleninu nebo ostrým nožem.

Autor: red
Klíčová slova: cheesecake, dobrou chuť
Diskuse ke článku
.
Související články