Budete potřebovat:
základní korpus
základní náplň
navíc:
1 lžičku skořice a moučkový cukr na poprášení
10 lžic kakaa holandského typu
2 lžíce třtinového cukru
50 čokolády na vaření nebo hořké čokolády
Postup:
1. Smíchejte všechny suroviny na náplň kromě kakaa a čokolády a krátce vyšlehejte na hladký krém.
2. Oddělte třetinu krému do misky a rozmíchejte v něm kakao a dvě lžíce cukru. Bílý krém vlijte na předpečený korpus. Lžící naneste kousek od kraje kakaovou hmotu, zatímco střed ponechte bílý, aby vzniklo mramorování.
3. Formu přendejte do pekáče s vroucí vodou, která by měla sahat asi do poloviny formy, a vložte do předehřáté trouby. Upečte stejně jako v předešlých receptech. Dezert nechte proležet v chladničce nejlépe do druhého dne. Před podáváním vyjměte z formy, nakrájejte ostrým nožem na řezy a ozdobte hoblinami čokolády.
Tip:
Kakao rozmíchejte v menším množství krému, aby se nedělaly hrudky, a potom smíchejte se zbylým krémem. Množství kakaa záleží na vaší chuti a kvalitě kakaového prášku. Čokoládu zahřejte mezi dlaněmi a hoblinky seškrabujte škrabkou na zeleninu nebo ostrým nožem.