Základní recept
Doba přípravy: 35 minut
Doba pečení: 60 minut
Budete potřebovat (na dortovou formu o průměru 23 cm):
Na korpus:
500 g máslových sušenek (např. Club Opavia)
200 g rozpuštěného másla + trochu másla na vymazání formy
Postup přípravy korpusu:
1. Předehřejte troubu na 180 °C a dortovou formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Dno z vnější strany pečlivě obalte alobalem.
2. Sušenky rozdrťte v mikrotenovém sáčku válečkem, v míse je smíchejte s rozpuštěným máslem a hmotu dejte do formy. Upěchujte rovnoměrně skleničkou s rovným dnem, tak aby dobře kopírovala dno i stěny formy. Pečte v předehřáté troubě 8 až 10 minut dozlatova a vyjměte. Korpus nechte trochu zchladnout, pak do něj vlijte náplň a pečte asi hodinu při teplotě 160 °C.
na základní náplň budete potřebovat:
750 g měkkého polotučného tvarohu
250 g mascarpone
200 g lučiny
5 velkých vajec
80 g jemného třtinového cukru nebo cukru krupice
špetku soli
2 vanilkové cukry
1 lžičku citronové kůry
V příštích dílech ukážeme, jak cheesecake můžete variovat!