Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Oblačno, déšť se sněhem 2°C

Tvarohové kreace: Malinový cheesecake s kokosem

Fotografie
11. července 2010 | 12:34

SERIÁL: Tradiční koláč anglosaských zemí se před několika lety stal hitem i u nás. Korpus z drobených sušenek a náplň z jenmného sýru je chutný základ, který obstojí sám o sobě. Jde však velmi jednoduše variovat, dokonce k obměnám vybízí!

Malinový s kokosem

Budete potřebovat:
základní korpus
základní náplň

navíc:
1 až 2 lžíce kokosového likéru (lze vynechat)
200 až 250 g čerstvých malin
hrst kokosových hoblin na ozdobu

Postup:

1. Smíchejte všechny suroviny na náplň a kokosový likér a krátce vyšlehejte na hladký krém.

2. Vlijte ho na předpečený korpus, posypejte malinami (část si jich nechte na ozdobu) a opatrně je zatlačte do krému, aby nevyčnívaly.

3. Upečte stejným způsobem jako citronový cheesecake, po zchladnutí uložte do chladničky nejlépe do druhého dne. Před podáváním vyjměte z formy, nakrájejte ostrým nožem na řezy a ozdobte je hoblinami kokosu a zbylými malinami.

Tip:

Měkké, mokré nebo mražené ovoce můžete lehce poprášit práškem Kabi. Koupíte ho ve speciální prodejně pro cukráře Fiala. Prášek absorbuje vlhkost z ovoce a šťáva nevyteče do krému.

Klíčová slova: cheesecake, dobrou chuť
Diskuse ke článku
.
Související články