Borůvkový cheesecake s ořechovou drobenkou
Budete potřebovat:
základní korpus
základní náplň
navíc:
200 až 250 g čerstvých borůvek
na drobenku:
30 g nasekaných vlašských ořechů
50 g másla
50 g třtinového cukru
40 g dětské krupičky nebo hrubé krupice
Postup:
1. Ořechy, máslo, cukr a krupici promíchejte a rozemněte prsty na drobenku.
2. Smíchejte všechny suroviny na náplň a krátce vyšlehejte na hladký krém. Vlijte ho na předpečený korpus, posypte borůvkami (část si jich nechte na ozdobu) a opatrně je vmáčkněte do krému, aby nevyčnívaly.
3. Formu vložte do pekáče s vroucí vodou, která by měla sahat asi do poloviny formy, a vložte do předehřáté trouby. Pečte stejně jako citronový cheesecake. Formu přetáhněte fólií a uložte v chladničce, nejlépe do druhého dne.
4. Před podáváním vyjměte z formy, nakrájejte ostrým nožem na jednotlivé řezy a ozdobte zbylými borůvkami.
Tip:
Borůvky by měly být pevné a nepomačkané, jinak se vám tvarohová směs obarví.