Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Oblačno, déšť se sněhem 2°C

Tvarohové kreace: Borůvkový cheesecake s ořechovou drobenkou

Fotografie
9. července 2010 | 17:20

SERIÁL: Tradiční koláč anglosaských zemí se před několika lety stal hitem i u nás. Korpus z drobených sušenek a náplň z jenmného sýru je chutný základ, který obstojí sám o sobě. Jde však velmi jednoduše variovat, dokonce k obměnám vybízí!

Borůvkový cheesecake s ořechovou drobenkou

Budete potřebovat:
základní korpus
základní náplň

navíc:
200 až 250 g čerstvých borůvek    
na drobenku:
30 g nasekaných vlašských ořechů
50 g másla
50 g třtinového cukru
40 g dětské krupičky nebo hrubé krupice

Postup:

 

1. Ořechy, máslo, cukr a krupici promíchejte a rozemněte prsty na drobenku.

2. Smíchejte všechny suroviny na náplň a krátce vyšlehejte na hladký krém. Vlijte ho na předpečený korpus, posypte borůvkami (část si jich nechte na ozdobu) a opatrně je vmáčkněte do krému, aby nevyčnívaly.

3. Formu vložte do pekáče s vroucí vodou, která by měla sahat asi do poloviny formy, a vložte do předehřáté trouby. Pečte stejně jako citronový cheesecake. Formu přetáhněte fólií a uložte v chladničce, nejlépe do druhého dne.

4. Před podáváním vyjměte z formy, nakrájejte ostrým nožem na jednotlivé řezy a ozdobte zbylými borůvkami.

Tip:

Borůvky by měly být pevné a nepomačkané, jinak se vám tvarohová směs obarví.

Klíčová slova: cheesecake, dobrou chuť
Diskuse ke článku
.
Související články