* Kvalitní maso by mělo být samozřejmostí. U grilování platí stejně jako u jiných způsobů přípravy, že jen kvalitní suroviny jsou zárukou úspěchu.
* Správné grilované chuti dosáhnete jen tehdy, když použijete dřevo nebo uhlí.
* Maso marinujte nejlépe den předem.
* Dávejte přednost olivovému oleji, oproti slunečnicovému dodá pokrmům výraznější aroma.
* Při marinování nezapomínejte používat čerstvé bylinky, například tymián, rozmarýn, šalvěj atd.
* Gril před grilováním očistěte drátěným kartáčem a potřete olejem, aby se suroviny nepřichytávaly.
* Na gril dávejte maso s co nejmenším množstvím oleje, aby vám nezačalo hořet.
* Při marinování nepoužívejte sůl, kvalitní dobré maso má vlastní chuť, kterou sůl nenávratně ničí.
* Ryby grilujte celé. Podle Vaška je vynikající pražma, mořský vlk či kambala.
* Maso otáčejte jen jednou, aby bylo stejnoměrně šťavnaté.
* Do masa zbytečně nepíchejte, aby z něj nevytékala šťáva.
* Grilování není závod, ale příjemné posezení s přáteli, kteří si chtějí pochutnat na vaší kuchyni, a proto mírnější teplota dopomůže skvělému výsledku bez suchých a spálených kousků masa
NAŠE TIPY
Šup na gril
Sýr El Grillo z mlékárny Olešnice se stal absolutním vítězem soutěže Výrobek roku 2008 v rámci "Světového dne mléka". Sýr je určen pro tepelnou úpravu, ale chutná i syrový. Za balení 480 g zaplatíte doporučenou cenu 99 Kč.
Víno s příběhem
Merlot z kalifornských vinic režiséra Francise Forda Coppoly zrál v sudech z francouzského dubu. V jeho vůni vás pohladí malinové tóny s nádechem červených třešní a kávy. Skvěle chuťově doprovodí vaše grilované pochoutky.
S bylinkami
Meggle bylinkové máslo v tubě je měkké a tvárné. Díky hvězdicovitému otvoru můžete vytvářet atraktivní dekorace. Chuť bylinek lahodně zjemní vaše grilované dobroty. Cena tuby s obsahem 80 ml je 39,90 Kč.