Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Zataženo, déšť 5°C

Pečená mladá kachna s nádivkou

Nadívaná kachna
4. dubna 2010 | 10:48

Na neděli velikonoční se zvony vrací z Říma. Sváteční den je ve znamení hostiny v kruhu rodiny a přátel. Připravte jim dozlatova upečenou kachnu s jarní nádivkou.

Pečená mladá kachna s nádivkou

Budete potřebovat:

1 kachnu 
4 hlavičky celého česneku 
3 cibule

Na nádivku:

2 housky
2 bílky
2 žloutky
120 g anglické slaniny
1 stroužek česneku
6 jarních cibulek
1 hrnek mléka 
nasekaná petrželka 
1 hrst mandlí 
hrst sekaných mladých kopřiv
sůl
pepř

Postup:

1. Kachnu omyjte a osušte. Rozetřete česnek se solí a kachnu pastou potřete ze všech stran i uvnitř.

2. Slaninu nakrájejte na kostky, zasmahněte, přidejte nasekanou jarní cibulku a orestujte.

3. Housky nakrájejte na kostky, smíchejte s nasekanými lístky mladých kopřiv, drceným česnekem a vše polijte mlékem, aby se pečivo nasáklo. Pak vmíchejte cibulku se slaninou, žloutky a mandle. Osolte a opepřete. Do směsi zlehka vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.

4. Kachnu naplňte připravenou nádivkou, otvor sešijte nebo spíchněte jehlami a nožky svažte provázkem. Pečte hodinu a půl v troubě předehřáté na 180 °C. Občas polévejte vypečenou šťávou.

Autor: INT