Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Podzimní moučníky: Obrácený hruškový koláč

19. září 2010 | 12:38

Nejen švestky, ale i hrušky jsou typickým podzimním ovocem. Jsou voňavé, sladké a šťavnaté. A pokud s nimi upečete jednoduchý, ale vynikající obrácený koláč, všichni budou vaše cukrářské umění vychvalovat.

Budete potřebovat:

3 vejce
3 lžíce cukru
3 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce rozpuštěného másla
hrušky
cukr
skořici
strouhanku
máslo na vymazání

Postup:

Formu vymažte máslem, vysypte strouhankou v silnější vrstvě a pokapejte máslem. Na ni navrstvěte plátky hrušek, posypte cukrem a skořicí, případně i nastrouhanou citronovou kůrou. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, do něj vmíchejte žloutky, mouku a přikapejte máslo. Těstíčko vlijte na hrušky a ve středně vyhřáté troubě upečte. Upečený koláč vyklopte na tác a pocukrujte.

Obrácený hruškový koláč
Obrácený hruškový koláč
Autor: z knihy Recepty ze života (14)

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 40 minut

Autor: archiv
Klíčová slova: vaření, recept, hruška, koláč
Diskuse ke článku
.
Související články