Sobota 2. března 2024
Svátek slaví Anežka, zítra Kamil
Oblačno 11°C

Podzimní moučníky: Obrácený hruškový koláč

Obrácený hruškový koláč
28. srpna 2022 | 06:00

Nejen švestky, ale i hrušky jsou typickým podzimním ovocem. Jsou voňavé, sladké a šťavnaté. A pokud s nimi upečete jednoduchý, ale vynikající obrácený koláč, všichni budou vaše cukrářské umění vychvalovat.

Budete potřebovat:

3 vejce
3 lžíce cukru
3 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce rozpuštěného másla
hrušky
cukr
skořici
strouhanku
máslo na vymazání



Postup:

1. Formu vymažte máslem, vysypte strouhankou v silnější vrstvě a pokapejte máslem. Na ni navrstvěte plátky hrušek, posypte cukrem a skořicí, případně i nastrouhanou citronovou kůrou.

2. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, do něj vmíchejte žloutky, mouku a přikapejte máslo. Těstíčko vlijte na hrušky a ve středně vyhřáté troubě upečte. Upečený koláč vyklopte na tác a pocukrujte.

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 40 minut

NÁŠ TIP: Co upečete příště? Podle svého hvězdného znamení si najděte recept, který budete milovat.

Autor: red, zdroj: Recepty ze života 14, inf