Potřebujete: (na formu s průměrem 24 cm)
4 hrušky nebo 1 konzervu hruškového kompotu
150 g změklého másla
půl hrnku cukru krystal
3 vejce
1 a čtvrt hrnku hladké mouky
půl čajové lžičky prášku do pečiva
větší polovinu hrnku nasekaných vlašských ořechů
máslo na vymazání plechu
práškový cukr na posypání
Postup:
1. Změklé máslo vymíchejte s krupicovým cukrem a vejci do pěny. Přidejte hladkou mouku, prášek do pečiva, nasekané vlašské ořechy a zamíchejte. Hrušky očistěte (hruškový kompot sceďte), rozpulte a zbavte jádřince. Krátce povařte ve sladké vodě.
2. Připravené těsto dejte do máslem vymazané formy a obložte hruškami nakrájenými na čtvrtky.
3. Formu vložte do trouby vyhřáté na 180 ºC a pečte 40 až 45 minut. Upečený a vychladlý koláč posypejte práškovým cukrem.