Budete potřebovat: (na 12 kousků)
1 čokoládu na vaření (100 g)
4 vejce
něco přes tři čtvrtě hrnku cukru krystal
200 g změklého másla
2 a čtvrt hrnku mletých mandlí
2 plné hrnky hladké mouky
půl balíčku prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
půl hrnku mléka
6 hrušek
šťávu z 1 citronu
necelou čtvrtku hrnku hruškovice
máslo a mouku na vymazání plechu
čokoládové hobliny na ozdobu
Postup:
1. Z hrušek oloupejte slupku, překrojte na polovinu a zbavte jádřince. Nakrájejte na menší části a pokapejte citronovou šťávou a hruškovicí.
2. Čokoládu nasekejte na malé kousky. Vejce vyšlehejte s cukrem a máslem do pěny. Přidejte mandle, mouku, prášek do pečiva, mléko a všechno zamíchejte. Do těsta zapracujte kakao a nasekanou čokoládu. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trochu mléka.
3. Těsto přelijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu a povrch vyhlaďte. Potom rovnoměrně pokládejte hrušky a dejte péct na 50 až 60 minut do vyhřáté trouby na 180 ºC.