Úterý 5. listopadu 2024
Svátek slaví Miriam, zítra Liběna
Oblačno 9°C

Čokoládovo-hruškový koláč

Čokoládovo-hruškový koláč
6. října 2009 | 15:20

Čas přípravy: 20 minut, čas pečení: 50 až 60 minut

Budete potřebovat: (na 12 kousků)

1 čokoládu na vaření (100 g)
4 vejce
něco přes tři čtvrtě hrnku cukru krystal
200 g změklého másla
2 a čtvrt hrnku mletých mandlí
2 plné hrnky hladké mouky
půl balíčku prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
půl hrnku mléka
6 hrušek
šťávu z 1 citronu
necelou čtvrtku hrnku hruškovice
máslo a mouku na vymazání plechu
čokoládové hobliny na ozdobu

Postup:

1. Z hrušek oloupejte slupku, překrojte na polovinu a zbavte jádřince. Nakrájejte na menší části a pokapejte citronovou šťávou a hruškovicí.

2. Čokoládu nasekejte na malé kousky. Vejce vyšlehejte s cukrem a máslem do pěny. Přidejte mandle, mouku, prášek do pečiva, mléko a všechno zamíchejte. Do těsta zapracujte kakao a nasekanou čokoládu. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trochu mléka.

3. Těsto přelijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu a povrch vyhlaďte. Potom rovnoměrně pokládejte hrušky a dejte péct na 50 až 60 minut do vyhřáté trouby na 180 ºC.

Autor: připravily: mm, ver