Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zhubněte tři kila za měsíc a úplně bez námahy

Slunce vám pomůže shodit přebytečná kila
7. července 2014 | 06:00

Lidé už vyzkoušeli milión různých způsobů, jak se zbavit přebytečných kilogramů, od diet a úpravy stravy, až po všemožné, zázračné pilulky. Nová studie ale právě prokázala, že jedno z nejefektivnějších řešení, bylo celou dobu na dosah ruky.


Všichni lidé milují sluníčko, ale to ranní má prý speciální účinky na náš organismus. V rámci studie, která byla prováděna na lidech různých věků a stravovacích návyků, se zjistilo, že lidé, kteří se po ránu vystaví na dvacet až třicet minut slunečnímu svitu, nebo silnému umělému světlu, nastartují svůj metabolismus takovým způsobem, že začne více spalovat tuky, a tím i hubnout, být zdravější a šťastnější.

Nejen délka, po jakou se světlu vystavujete hraje výraznou roli, ale také čas, kdy tuto činnost provozujete. Právě ranní slunce je totiž to, které dokáže s vaším tělem zázraky. Pokud se vystavíte slunečním paprskům až později během dne, nebude tento efekt zdaleka takový.

Autor: Profimedia.cz


Lidé, kteří se zúčastnili této studie a po ránu vystavili svá těla světlu, které bylo silnější než 500 luxů, zaznamenali výrazné váhové změny. Během jednoho měsíce, může vaše váha klesnout až o tři kilogramy a to pouze tím, že si ráno půl hodinky posedíte na sluníčku.

Nejdůležitější, je sladit svůj biologický rytmus s přirozeným denním rytmem. Přesně na tomto principu fungují všechny rostliny a živočichové, pokud budete mít nedostatek denního světla, tak to úplně rozladí vaše vnitřní hodiny a tím utrpí funkčnost vašeho metabolismu. Pokud tedy nebudete mít sladěné své vnitřní hodiny s denním rytmem, budete zákonitě přibírat na váze. Synchronizace vám pomůže hubnout a celkově zvýší kvalitu vašeho života.