Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Chcete zhubnout? Sedmero bylinek pro sexy figuru

Hubnutí s bylinkami jde jedna dvě.
8. června 2014 | 06:00

Jsou voňavé, aromatické, dodávají skvělou chuť jídlům. Některé z nich navíc obsahují látky, které nám pomáhají hubnout. Navíc si je můžeme pěstovat i doma na parapetu nebo na zahrádce. Po kterých jdou kila dolů nejlépe?

Bazalka
Nejenže vyvolává svoji vůní dobrou náladu, ale navíc zabraňuje zadržování vody v těle. Když si ji dopřáváme, necítíme se oteklé a nafouklé. Svým aroma zároveň účinně potlačuje chuť na sladká a tučná jídla.

Po estragonu
Kromě toho, že dokáže brzdit vlčí hlad (stačí si ho například nasypat na kousek chleba s margarínem), zbavuje tělo toxinů, působí močopudně a dobře nahrazuje sůl. To všechno jsou při hubnutí důležité věci.

řeřicha
Autor: Shutterstock.com
Po řeřiše
Obsahuje tolik vitaminu C, že je skvělým odbourávačem tukových zásob. Jen nezapomínejte, že se zásadně musí jít syrová a studená, jinak ztratí všechny cenné látky a vitaminy.

Po rozmarýnu
Voňavá bylinka je ideální na vnitřní pročištění a urychluje látkovou výměnu, tedy další výborná věc při shazování přebytečných kil.

Po šalvěji
Tu u nás používáme nejčastěji do čaje, ale výbornou chuť dodá i těstovinám a bramborům. Z bylinek umí nejlépe zahnat hlad i chuť mlsat.

pažitka
Autor: Shutterstock.com
Po pažitce
Ta taky odvodňuje, takže hezky splaskneme. A obsahuje i další látky, díky kterým spálíme víc energie – kalorií.

Po oreganu
Aromatické, hořké a pikantní látky, které v ní jsou, podporují metabolizmus, urychlují spalování tuků a pomáhají formovat svaly.

Udělejte si zeštíhlující koktejl
Na jednu sklenici potřebujete tři až čtyři cherry rajčátka, dvě polévkové lžíce bylinek (pažitky, oregana, bazalky, rozmarýnu), jednu čajovou lžičku nadrobno nasekané jarní cibulky, 30 ml minerálky, špetičku čili koření a jednu čajovou lžičku medu). Rajčátka, bylinky a cibulku rozmixujeme, dolijme vodou a ochutíme medem a čili.

Autor: rie