Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zázračná Dukanova dieta! Stačí, když ji budete držet jen ve čtvrtek!

Hubnout se dá jen jeden den v týdnu.
2. června 2014 | 06:00

S revolučním dietním plánem, díky kterému získáte postavu snů, přišel už před pá lety Dr. Pierre Dukan a pobláznil jím nejednu hollywoodskou celebritu. Jak by taky ne, když se jedná o dietu, při které můžete jíst normálně a hlídat se jen ve čtvrtek.

Snad každý z nás někdy držel nějakou tu dietu a většina z nás ji také velmi rychle opustila. Důvodem mohl být hlad, nezvladatelné chutě na sladké a jiné dobroty nebo prostě jen slabá vůle. Jiným problémem je pak přechod z dietního plánu na běžný jídelníček. V té chvíli se totiž nejeden z nás začal po období hladu nezřízeně přecpávat a tím ztracená kila opět nabírat. A právě proto je tu čtvrteční dieta.

...
Autor: Shutterstock
Dietní čtvrtek

Vyberte si jeden den v týdnu, nemusí to být zrovna čtvrtek, i když ten je optimální, a v tento den si hlídejte jídelníček. Pravidlo zní: V tento den jezte jen bílkoviny a zeleninu a vypijte velké množství vody. Díky tomuto jednodennímu „půstu“ si budete moci po zbytek týdne dovolit jíst to, co máte rádi. Ovšem pozor, neznamená to, že šest dní v týdnu se můžete ládovat ve fast foodech a jedním dnem to pak zachráníte. Na své postavě budete přeci jen muset trochu pracovat i v ostatní dny.

  • Každý den minimálně 20 minut bez přestávky choďte

  • Důležitý je také dostatek vlákniny a bílkovin

  • Omezte ve své stravě cukry a tuky

  • Dodržujte pitný režim