Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dieta na tělo: Sestavte si hubnoucí plán podle svého znamení!

  • Zhubněte efektivně podle vašeho znamení zvěrokruhu!
    30. května 2014 | 06:00

    Planety jsou schopny ovládat nejen náš charakter, v momentě narození, ale také naši fyziognomii. Pokud máte nějaké kilo navíc a chtěli byste s tím něco dělat, nechte si poradit od hvězd. Jaký jídelníček nebo druh pohybu sedne právě vám?

  • Beran

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jediné, co jako Beran potřebujete, je vstávat s myšlenkou "dnes začínám hubnout"! Vaše tělo vám totiž neomylně řekne, že právě teď nastal ten čas. Jak? Prostě se necítíte dobře, a to se nezmění, dokud s tím něco neuděláte. Vašim cílem by tak nemělo být konkrétní číslo na osobní váze, ale pocit, že se ve svém těle zase cítíte dobře.

    Jídlo:

    Nejvhodnější dietou pro Berany je dočasně snížit, či úplně omezit konzumaci pečiva, tučných sýrů a uzenin a sladkostí. Také snižte příjem soli a pepře. Namísto nich používejte k ochucení pokrmů bylinky.

    Naopak zvyšte pitný režim, a to především ve formě zelených čajů. Nejlepší zeleninou pro vaše znamení je ta, která má zelenou barvu. Dejte si kedlubny, fazolové lusky, brokolici, špenát a podobně. Ideálně 5-7 porcí denně.1988277:gallery:true:truePohyb:

    Vaším nedostatkem není nedostatek pohybu, ale vrozená hyperaktivita a nedostatek spánku. Díky tomu jste často unavení a chybějící energii doháníte jídlem. Vzhledem k tomu, jak hektický život žijete, zaměřte se spíše na takový druh pohybu, který pro vás bude relaxací. Nejlepšími sporty pro vás jsou: plavání, jízda na kole, chůze, pilates, joga nebo tai-chi.

  • Býk

    ...
    Autor: shutterstock.com
    K dietě se uchylujete až tehdy, když už opravdu dlouho nejste schopní zapnout knoflík u svých oblíbených kalhot. V každém případě je pro vás dieta, jako pro opravdové labužníky něco nepředstavitelného. Proto se namísto výrazné změny jídelníčku zaměřte spíš na velikost porcí. Pokud si budete odpírat, velmi brzy selžete.

    Jídlo:

    Ze všeho nejdřív dejte sbohem tučnému masu. Organismu Býků vůbec nedělá dobře. Omezte také mléčné výrobky a sladkosti, alespoň dočasně. Naopak si ledničku nacpěte sezónní zeleninou, čerstvými rybami, tofu a bylinkami.

    Nejlepší je pro vás konzumovat teplé i studené polévky, ať už zeleninové, nebo vývary. Také nahraďte zmrzlinu ovocnými sorbety a mléčné smoothies sojovými.

    Pohyb:

    I když sport nepatří mezi vaše nejoblíbenější činnosti, snažte se najít něco, co vás bude bavit. Zkuste zajít na Zumbu nebo břišní tance, třeba si je zamilujete. A pokud ne, tancujte alespoň na písničky doma v obýváku. Jako zemské znamení by Býci mohli ocenit také výlety do přírody. Klidně i na kole.

  • Blíženci

    ...
    Autor: shutterstock.com
    I když se mezi Blíženci najdou oplácaní lidé jen zřídka, váž životní styl by se zrovna za zdravý označit nedal. Máte sklony k závislostem, ať už je to kouření nebo fast food a co se sportu týče, na ten si také příliš nepotrpíte.

    Jídlo:

    Nejprve přestaňte vynechávat jídla a poté je nahrazovat dezertem po obědě. Také omezte obědy a večeře v restauracích a bistrech a alespoň 2x týdně si do práce nachystejte jídlo do krabičky. Když už musíte jíst v restauraci, vybírejte si lehčí jídla, ve kterých je víc zeleniny.

    Rozhodně zvyšte příjem ovoce a zeleniny, kterých jíte zoufale málo. Také objevte kouzlo čerstvých ryb a mořských plodů. Například v podobě sushi, které si určitě zamilujete.

    Pohyb:

    Jako milovníky civilizace vás zřejmě do přírody na pohyb nikdo nenaláká. I ve městě se ale můžete vyřádit dosyta. Natáhněte kolečkové brusle, nebo nazujte běžecké boty a vydejte se běhat do parku. Vydejte se také na welness víkend, který zahrnuje i celkové protažení těla formou pilates nebo jakéhokoliv druhu jógy.

  • Rak

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Vaše zažívání vám dává někdy pořádně zabrat, proto byste si na jídlo měli v první řadě udělat čas a jíst v klidu. Ve vašem dietním plánu si budete muset najít něco, co vás bude bavit a doslova vás to nakopne novou energií. Vypracujte si plán a dejte se do toho!

    Jídlo:

    Abyste se co nejvíce namotivovali, vyhoďte okamžitě z ledničky všechno nezdravé a hříšné jídlo. A ze všeho nejvíc všechny smetanové produkty, které vám rozhodně neprospívají.

    Pokud budete cítit, že máte chuť na sladké, dejte si ovoce. Bílé pečivo a přílohy nahraďte celozrnnými. Kvůli svému zažívání pak konzumujte raději vařenou zeleninu, než tu syrovou, která je hůř stravitelná.

    Pohyb:

    Raky, jako vodní znamení, bude nejvíce bavit jakýkoliv sport, který se odehrává ve vodě - plavání, aqua aerobik, vodní pólo nebo klidně i potápění či winsurfing jsou pro vás doslova jako dělané.

  • Lev

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Aktivní Lvi mají skoro vyhráno. Baví vás pohyb, takže spíš než nedostatek ho máte často přebytek. Dávejte si proto pozor, abyste se nepřetrénovali a nepřivodili si nějaký úraz. Vaše mínus není v tom co jíte, ale jak to jíte. Přestaňte si už konečně ohřívat polotovary a nakupovat večeře v bistru a snažte se jíst v klidu, ne neustále v poklusu.

    Jídlo:

    Pokud chcete zhubnout a cítit se dobře, budete se muset naučit nakupovat a vařit. Na nákup si s sebou vždy berte seznam, abyste u pokladny místo ovoce a zeleniny, nevytahovali na pás konzervy a pytlíky.

    Vyvarujte se kyselých potravin, jako jsou citrusy, rajčata, ananas a kiwi a také kávy, alkoholu, chilli a černého čaje. Naopak pijte hodně čerstvě vymačkaných ovocných šťáv, vody a bylinných čajů. Ideální je pro vás také červená zelenina.

    Pohyb:

    Zpomalte! Nemusíte na jeden zátah hned uběhnout maraton. Ostatně kalorie spálíte spíš hodinovou rychlochůzí se zátěží, než dvaceti minutami běhu na pokraji sil, po kterém zvracíte krav. Hýbejte se, ale neoddělejte se.

  • Panna

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Když už se konečně rozhodnete začít se sebou něco dělat, potřebujete k tomu jasně daný plán. Ideálně z minuty na minutu. Naplánujte si do detailů co budete jíst a kdy a jakému pohybu se budete věnovat. Čím lépe budete připraveni, tím lépe se vám bude hubnout.

    Jídlo:

    Jezte všechno, ale zmenšete si porce. Také vyměňte bílé pečivo za celozrnné. Přestane vám kolísat hladina cukru v krvi a vy se tak zbavíte věčných chutí na sladké. Navíc si zkuste pokrmy připravovat v páře, bez přidání tuku a soli. Místo toho zkuste bylinky, chilli a zázvor.

    Zkuste také proniknout do tajů PH diety, paleo diety, veganské nebo raw stravy. I kdybyste se jí neměla držet, jako obměna vašeho jídelníčku vám jistě přijde k chuti.

    Pohyb:

    Sport je pro Panny jediným způsobem, jak utéci ze svého do puntíku naplánovaného světa, takže byste si jej měli užívat do sytosti. Správný způsob únavy vám navíc pomůže večer usnout jako nemluvně. Nejlepšími sporty jsou pro vás takové, které vyžadují vaše plné soustředění, jako je horolezectví nebo lukostřelba.

  • Váhy

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Váš problém s váhou je hlavně ve vaší hlavě. Když už dosáhnete určitého limitu, přestanete se ve svém těle cítit dobře. Vzhledem k tomu, že krása, dobrá kondice a zdravý životní styl jsou pro vás prioritou, přináší s sebou nespokojenost s váhou špatnou náladu. Rozhodně se sebou něco dělejte dřív, než skončíte na antidepresivech.

    Jídlo:

    I když jste na dietě, jednu lásku si odpustit nemusíte - nakupování. Jen vyměňte vybrané pochoutky, jako jsou tučné sýry, paštiky a světlé bagety za něco lehčího. Čerstvé ovoce, zelenina a ryby, stejně jako luštěniny, jsou přesně to, po čem by Váhy měly sáhnout.

    Abyste neměli pocit, že si nedopřáváte žádný luxus, vyrazte do sushi restaurace, nebo na indické vegetariánské pochoutky, Uvidíte, že ani s dietou o nic nepřicházíte.1988277:gallery:true:truePohyb:

    Jelikož jste se narodili pod planetou Venuše, potřebujete pohyb s dostatkem vášně a harmonie. Ideálním sportem je pro vás jakýkoliv druh tance. Stejně dobře vám ale bude také na tai-chi, pilates a bikram józe.

  • Štír

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Štíři jsou velmi disciplinované osobnosti s neuvěřitelně silnou vůlí. Není pro ně problém si odepřít spoustu věcí, zatnout se a tvrdě makat. Ovšem jaksi nedokážou říci ne čokoládě a stres jednoduše zajídají. Co s tím?

    Jídlo:

    Je to celkem jednoduché - jezte minimálně 4x, ideálně však 6x denně, a to po malých porcích. Pokud vynecháte cukr a nahradíte ho stévií a bílé pečivo a přílohy vyměníte za celozrnné, nebude vám kolísat hladina cukru v krvi a zmizí i chuť na sladké.

    Jezte hromadu sezónního ovoce a zeleniny a vybírejte si ty správné sýry. Ty tučné, dlouho zrající, nahraďte sýry čerstvými - ideálně kozími a ovčími.

    Pohyb:

    Sami to moc dobře víte a každé znamení by Štírům mohlo jen závidět - nejlepším pohybem je pro vás sex! Nebo alespoň cokoliv, co jím zavání. Pokud nechcete nebo nemůžete hubnout pravidelnými milostnými hrátkami, vyrazte si na flamenco nebo twerking.

  • Střelec

    ...
    Autor: shutterstock.com
    I když je vám poměrně jedno, co si ostatní myslí o vás a vašich názorech, rozhodně vám není jedno, co si kdo myslí o vaší postavě. Máte poměrně zdravé stravovací návyky i kladný vztah ke sportu, takže pokud vás trápí nějaké to kilo navíc, snadno si s ním poradíte.

    Jídlo:

    Většinou se svým nákupním vozíkem proletíte supermarketem jako neřízená střela. Zkuste se víc soustředit na to, co kupujete, než na to, abyste to už rychle měli za sebou.

    Čemu byste se rozhodně měli vyhnout, je alkohol. Nejen že vám ničí játra, ale v případě Střelců také velmi zpomaluje metabolismus. Naopak si do jídelníčku zařaďte olivový olej, česnek, citrony a čerstvé bylinky. Ideálním obědem jsou pro vás bohaté zeleninové saláty, bílé maso a ryby.

    Pohyb:

    Společenský, nezávislý a energický jedinec, jakým jste, jistě ocení jakýkoliv kolektivní sport. Rozhodně vyzkoušejte volejbal, basketbal, fotbal, ale i jezdectví, motokros nebo paragliding. Prakticky cokoliv, co zkusíte, vám půjde samo a navíc vás to bude bavit.

  • Kozoroh

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Pro samou práci a povinnosti často zapomínáte na to, že je potřeba se také najíst. Většinou jste večer tak vyhladovělí, že vypleníte ledničku, nebo si cestou domů koupíte něco rychlého, mastného a nezdravého. Není divu, že vám ve svém těle není příliš dobře.

    Jídlo:

    V první řadě si do svého pracovních dne zařaďte alespoň snídaně a obědy. Možná nemáte čas svačit, ale jíst musíte. Dejte si vydatnou bílkovinnou snídani ve formě vaječné omelety nebo tvarohu, nebo si naopak dopřejte "hodné" sacharidy, jako celozrnnou ovesnou kaši s medem a hrstkou ořechů.

    Vyhněte se alkoholu, majonéze, tučnému masu, koláčům a pizze. Naopak zvyšte příjem sezónní zeleniny. Aby se vám lépe trávila, připravte si ji v páře, nebo lehce povařte.

    Pohyb:

    Můžete-li si vybrat, rozhodně nemáte chuť trávit svůj volný čas pohybem. Přesto byste se ale občas měli překonat. Kozorozi jsou poměrně silně spjati s přírodou, proto vám sednou aktivity jako je nordic walking, jízda na kole, golf nebo horolezectví.

  • Vodnář

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Pokud jste si v poslední době neprocházeli nějakým nelehkým životním obdobím, pravděpodobně hubnout nemusíte. Vy a sport, to jde ruku v ruce. Navíc vás zajímá, co jíte a rádi zkoušíte nejnovější diety. Klidně jen tak, abyste věděli, co se v nich skrývá.

    Jídlo:

    Nesnesete nudu a stereotyp. Pokud se tedy rozhodnete hubnout, nedělejte si konkrétní plán jídel, ale řiďte se tím, na co máte momentálně náladu. I když nemůžete odolat dortu a zmrzlině, vaše obliba čerstvého ovoce a zeleniny všechno vyváží.

    Ideálním obědem je pro vás ryba, ať už upravená, nebo ve formě sushi, sušené ovoce a syrová zelenina. Čím exotičtěji upravené, tím lépe.

    Pohyb:

    Vaše dny jsou poměrně hektické, ale na sport si čas vždy najdete. Čím usilovněji totiž makáte, tím víc relaxujete. Je potom jedno, jestli se potíte na spinningu, při běhu nebo v posilovně. Dávejte si výzvy, které můžete překonat jen vy sami. Vyčistíte si hlavu a zůstanete fit.

  • Ryby

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Chcete zhubnout. Ryby na to musí jít pomalu a jistě, jako na všechno. Dokud o své dietě nejste skálopevně přesvědčení, pravděpodobně se vám to nepovede. Umíte vařit a tak by pro vás složení vašeho jídelníčku nemělo být problém. Jen je potřeba nepropadat splínům a vytrvat.

    Jídlo:

    Vzhledem k tomu, že většinu času se živíte sacharidy, je potřeba, abyste výrazně zvýšili příjem bílkovin. Ideálně ve formě luštěnin, ryb a mořských plodů. Velmi dobrá je pro vás také zelenina, která má zelenou barvu.

    Vyhněte se ovoci s vysokým obsahem cukru, namísto něj si dejte rajčata, jablka, citrusy nebo kiwi.

    Pohyb:

    Rozhodně nejste hyperaktivní a váš klidný charakter nemá ve zvyku příliš plýtvat energií na sporty. Přesto byste měli svému organismu alespoň trošku ulevit. Ryby jsou vodní znamení, takže vám bude skvěle při plavání. Dobře se budete cítit také při klidnějších sportech, jako je jóga, tai-chi, pilates nebo orientální tanec.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.