Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tip Heidi Klum na zdravou svačinu: Chipsy, sendvič a zákusek!

12. ledna 2013 | 08:00

Topmodelka Heidi Klum má skvělou postavu, kterou si udržuje nejen cvičením, ale také zdravou stravou. Odpolední zeleninová svačinka podle jejího receptu vám určitě zachutná.

Ke svačině nebo jako lehký pokrm na odpolední party, se kterým se jistě blýsknete před přáteli, si připravte kapustové chipsy a sendvič s paprikou a hummusem. Jako sladkou tečku pak jednoduchý jablečný dezert.

Křupavé kapustové chipsy

Příprava je jednoduchá. Omyté kapustové listy natrhejte na kousky a dejte na plech. Pokapejte olivovým olejem, ochuťte sladkou paprikou a jemně osolte. Dejte do trouby a pečte 10-15 minut na 200°C.

Hummus
Autor: Shutterstock.com
Sendvič s hummusem a paprikou

Na hummusovou pastu budete potřebovat:

250g vařené nebo konzervované cizrny/ 3 lžíce olivového oleje/ 150g pasty Tahini

Na sendvič budete potřebovat:

celozrnný pita chleba/ červená paprika/ salátová okurka

Vše umixujte do jemné pasty a dochuťte podle libosti solí a sladkou paprikou. Humusovou pastu namažte na celozrnný pita chléb, poklaďte plátky pečené červené papriky a plátky salátové okurky. Překlopte druhým plátkem pita chleba namazaného hummusem. Sendvič rozkrájejte na čtvrtiny a podávejte.

Padaná jablka jsou skvělá do koláčů i do kompotu.
Autor: Profimedia.cz
Sladká jablečná tečka

Na dezert s jablky potřebujete:

celozrnný pita chleba/arašídové máslo/ jablka 

Jednoduchý dezert vytvoříte za pár minut. Plátky pita chleba namažte vrstvou arašídového másla a poklaďte plátky jablek. Můžete pokapat medem.