Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Neuvěřitelné! Začala pořádně jíst a za 6 měsíců zhubla 25 kilo

16. ledna 2013 | 06:00

Trpěla nesnesitelnými bolestmi zad, totálním vyčerpáním. I když téměř nic nejedla, stále pomalu přibírala. Pomohla až změna jídelníčku. Už za půl roku byla Louise (40) o čtvrt metráku lehčí.

"Byla jsem šokovaná, jak plíživě a zákeřně stoupala má váha po narození Kirsty (16) a Phoebe (11)," svěřila se čtyřicetiletá Louise deníku The Gazette.

Jen půl roku od doby, kdy změnila jídelníček, byla o pětadvacet kilo lehčí. Z modelů konfekční velikosti 46 v pohodě vklouzne do 36. A vysněnou váhu si už víc jak půl roku drží.

Impuls byl přitom zcela nečekaný. "Bylo to poté, co jsem se loni v lednu uviděla na vánoční fotografii od stromečku. V těch krásných drahých šatech jsem vypadala příšerně. Uvědomila jsem si, že prostě musím zhubnout," vzpomíná.

"Sotva jsem se poznávala. Věděla jsem, že jsem po holkách přibrala, ale neuvědomovala jsem si, že až tak moc," říká dnes už štíhlá Louise.
Autor: profimedia.cz
"Sotva jsem se poznávala. Při pohledu na tu fotku jsem se cítila příšerně. Věděla jsem, že jsem po holkách přibrala, ale neuvědomovala jsem si, že až tak moc," dodává.

Ztrápená Louise dlouho neotálela. Hned v lednu se zapojila do klubu snižování nadváhy v Houstonu, na který slyšela jen samou chválu. A jak je z fotografií patrné, dobře udělala.

"Ztráta nadváhy mi změnila život," prohlašuje šťastně. Kila navíc jí totiž přinášela i řadu zdravotních problémů. Bolela jí záda, trpěla totálním nedostatkem energie. Ve snaze doplnit ji se pak cpala malými, ale kalorickými jídly, chroupala balíčky sušenek.

Louise teď nosí o pět velikostí menší oblečení.
Autor: profimedia.cz
"Jím podstatně víc, než dřív. Rozdíl je ale v tom, že jsem všechna ta vysoce kalorická jídla a nezdravé potraviny vyměnila za jídla s nižším obsahem tuku. Klidně si však dám velkou snídani s vejci, slaninou a žampiony. Rozdíl je ale v tom, že vše připravím na grilu," vysvětluje tajemství své proměny Louise.

Ztráta přebytečných kilogramů jí navíc přinesla ještě jednu pozitivní věc. Vzhledem k tomu, že dosáhla vysněné hmotnosti a dokázala si ji i udržet, zaměstnali ji v klubu snižování nadváhy jako konzultantku. Pomáhá tak dalším "tlouštíkům" na cestě za vysněným cílem.

"Nemusím už hladovět, abych zůstala hubená. Tenhle rok jsem si tak mohla užít skvělou vánoční večeři s rodinou, aniž bych se někdy v budoucnu musela stydět při pohledu na rodinné fotografie!"