Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neuvěřitelná proměna! Žena zhubla 70 kilo, dvojčeti se už nepodobá

7. srpna 2012 | 14:35

Od dětství byly k nerozeznání. Nosily stejné oblečení, měly stejný účes. A obě milovaly sladkosti. Pletli si je i blízcí příbuzní. Teď by však už jen málokdo poznal, že jsou Stacey Warren a Kelly Acres dvojčata. A ještě ke všemu jednovaječná!

Stacey (40) kvůli syndromu polycystických vaječníku musela zhubnout o více jak polovinu své váhy. K tomu jí dopomohla operace, radikální bypass žaludku, kterou jí zaplatila pojišťovna. Její sestra Kelly (40) jí závidí a nepřeje si nic jiného, než také podstoupit zákrok, který by ale samozřejmě, nemusela platit. Kvůli své enormní nadváze totiž trpí bolestivou artritidou.

„Žertujeme, že si teď už nejsme podobné. Nicméně si myslím, že je pro Kelly hodně těžké, vidět mě takovou, jaká teď jsem,“ říká Stacey. „Cítím se jako znovuzrozená. Můj manžel si dělá legraci, že si vyměnil manželku.“

Před dvěma lety lékaři Stacey varovali, že pokud nezhubne, tak nebude moci počít dítě. Za rok proto shodila neuvěřitelných sedmdesát kilogramů, víc než polovinu své váhy, a dala své sestře Kelly všechno své staré oblečení.

„Když jsme byly malé, lidé nám říkávali The Twins (Dvojčata). Nemohli nás vůbec rozeznat a ptali se, která je která,“ říkají sestry.

V dětství je matka oblékala do stejného oblečení a česala jim i stejně vlasy. Brzy se ale obézní holčičky staly obětí šikany. Dokázaly se s tím ale vyrovnat a vždy bojovaly jedna za druhou.

„Maminka nás zásobovala bonbony, cukrátky a šumivými nápoji každý den i do školy. I po tom, co jsme opustily domov, jsme se cpaly samými nezdravými věcmi: kebabem, brambůrky a sladkými nápoji. V průběhu let jsme se obě snažily zhubnout, ale váha se nám vždycky vrátila i přes to, že jsme se navzájem hodně podporovaly,“ říká Kelly.

„Vždycky jsem si připadala krásná, jen jsem nechtěla, aby se na mě lidé dívali jako na tu tlustou paní,“ říká Stacey. „Teď jsem poloviční, cítím se zdravěji a všichni mě velmi obdivují. Někteří mě dokonce ani nepoznávají.

„Když jsme byly obě tlusté, ráda jsem si vystavovala naše fotky. Teď už je nechci ani vidět,“ říká Kelly. „Tak trochu na ní žárlím. Ale zároveň jsem na ní pyšná, že to dokázala a zhubla. Nakonec.. Ona si to moc zaslouží. Ale stejně mi bude trvat hodně dlouho, než si zvyknu na to, abych ji viděla a vnímalo stejně, jako kdysi,“ uzavírá tlustší sestra Kelly.

Autor: ema, Klena