Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Maďarská super dieta: Hubnutí metodou „update“

Hubněte rozumně a netrpte hlady!
29. května 2012 | 19:46

Zkuste novou metodu hubnut. Maďarský fitness guru Norbert Lifestyle za ni dává ruku do ohně. Jeho „update“ metoda vám prý vychytá chyby ve stravování a kila pak půjdou dolů sama.

Tajemství hubnutí metody „update“ spočívá ve snížení příjmu sacharidů, pak ve výběru jídel s nízkým glykemickým indexem a v pravidelném pohybu.... to asi nikoho nepřekvapí.

Název diety "update" pochází z počítačového slovníku. Když něco v počítači nefunguje a chceme to napravit, či aktualizovat, dáme příkaz „update“. Stejně tak obnovit, či tedy aktualizovat, můžeme chod našeho organismu. A právě s touto dietou. 

Update metoda rozděluje jídla do 3 skupin

* Jídla skupiny 3 – nejsou vhodné k časté konzumaci. Pokud si je chcete dát, mají být kompenzovaná okamžitou fyzickou námahou. I tak by neměly být v jídelníčku nejvýš formou ochutnávky  v době mezi 6 a 12 hodinou dopoledne a ne moc často (jde o všechny rychlé sacharidy s vysokým glykemickým indexem, například palačinky, rýže, ovocný kompot, šlehačka a pod.).

* Jídla skupiny 2 - nekonzumují se po třetí odpoledne. Pokud chceme hubnout, jíme je jen mezi 6 a 15 hodinou a také jen s mírou (jde o pomalejší sacharidy se středně vysokým GI, například banán, datle, mléko, kedlubna, brambory).

* Jídla skupiny 1 - můžeme konzumovat kdykoli mezi 6 a 22 hodinou, ale není i tak vhodné se jimi přejídat a hlavně si je nedávat na noc (jde o velmi pomalé sacharidy s nízkým GI, například jahody, jablka, jogurt, vejce, kyselé zelí, chřest, mořské ryby, grilované kuře). 

Hubněte s rozumem, řešte, co a kdy jíte!
Autor: profimedia.cz

UPDATE DIETA

SNÍDANĚ: 100 g kornšpic nanamažte 10 g másla, obložte 2 plátky sýra eidam light (20-30% tuku) a 1 nakrájeným rajčetem.


SVAČINA: 1 velké jablko

OBĚD: Šunkové těstoviny se smetanou. Kuřecí prsa (200 g) nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a opečeme na 1 pol. lžíci olivového oleje. Na pánvi opečeme 200 g na kostičky nakrájené šunky, přidáme 200 g brynzy a 400 g uvařených těstovin. Vše promícháme. Před servírováním polijeme 200 ml nízkotučné smetany na šlehání a přidáme opečené kuřecí maso.

SVAČINA: Broskvový jogurtový nápoj

VEČEŘE: Restovaná kuřecí játra - na 4 porce potřebujeme 600 g kuřecích jater, které spolu se 120 g cibule nakrájené na plátky opečeme na oleji. Přidáme 85 g sterilovaného leča, 1 prolisovaný stroužek česneku a ochutíme 1 lžičku mleté červené papriky. Posypeme xxxx, 6 g celozrnné mouky a 1/2 lžičky sušeného majoránky. Přimícháme 800 g brokolicová zeleninové směsi, 800 g mraženého zeleného hrášku, 240 g mražené sladké kukuřice a osolíme. Servírujeme s čerstvou petrželkou a bazalkou.

Autor: lesk.sk, Kbak