Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dietní triky slavných: Andrea Vránová zhubla 25 kilo

30. května 2011 | 05:00

Když se v roce 2001 stala vicemiss, uchvacovala muže dokonalou postavou a bujným dekoltem. Sexy postavu má i nyní, jenže v mezidobí během těhotenství přibrala 32 kilo. Shodit je se jí podařilo především díky cvičení pilates.

Andrea, která se provdala za hokejistu Jana Kloboučka, nabrala během prvního těhotenství 32 kg, které nešly dolů ani po porodu. „Nejdříve mi nevadilo, že mám 20 kilo navíc, ale když bylo dceři Aničce 8 měsíců, rozhodla jsem se s tím něco dělat.“

25 KILO ZA ROK A PŮL

Na svou původní váhu se dostala kombinací cvičení a zdravé stravy. „Poznala jsem tehdy pilates a zjistila, že to je jediné cvičení, které na mě zabírá. Nechala jsem si k tomu sestavit i výživový plán a za rok a půl jsem zhubla 25 kilo,“ chlubí se Andrea. Během druhého těhotenství cvičila a pět kilogramů, které jí zůstaly po porodu navíc už shodila poměrně rychle.

CVIČÍ SEDM HODIN

„Drastické diety nemají smysl. Zjistila jsem to na vlastní kůži,“ říká Andrea, která jich jako modelka vyzkoušela víc než dost. Teď už preferuje zdravou výživu a několik hodin cvičení týdně. „Tím jsem si stabilizovala váhu, abych ale netloustla, musím cvičit sedm hodin týdně.“ To pro Andreu není problém, protože ji pilates tak uchvátilo, že se stala jeho profesionální trenérkou. „Jakmile ale nastane období grilování a popíjení vínečka, musím si ještě pár hodin týdně přidat,“ směje se bývalá vicemiss.

VYZKOUŠENÝ TIP:

„Chce to hodně pít a jíst, pětkrát, šestkrát denně. Hlavně nehubnout rychle. Když zhubnete během dvou týdnů 8 kilo, máte je do měsíce zpátky.“

10 rad pro zdravé hubnutí MUDr. Kateřina Cajthamlová (48)

■ Zjistěte si svůj zdravotní stav − hladinu cholesterolu, triglyceridů a cukru v krvi, krevní tlak a rizika, která se vyskytují u vašich příbuzných (cukrovka, srdečně-cevní a nádorová onemocnění).

■ Nastartujte pravidelný režim (dobu vstávání a ulehání, jídla a pohybu).

■ Sportujte denně 30 – 60 minut na čerstvém vzduchu (chůze, běh, plavání).

■ Najděte si lidi kolem sebe, kteří vás budou podporovat ve sportovních aktivitách, omezte pokud možno stresy a odpočívejte.

■ Sledujte složení potravin, které nakupujete (tuky, sacharidy, bílkoviny, soli).

■ Vylučte veškeré instantní výrobky, omezte pití kávy a alkoholu.

■ Omezte mazání chlebů a rohlíků máslem, pokud mažete, vyzkoušejte tvaroh, hořčici apod.

■ Orientujte se na celozrnné potraviny (pečivo, mouka, těstoviny) a na neloupanou rýži. Přidejte luštěniny, houby, ovoce, zeleninu.

■ Zařaďte do jídelníčku libové maso, zvěřinu a kvalitní sýry.

■ Dvakrát týdně konzumujte ryby

Autor: jip, hap