Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Deset triků: Jak zkrotit chuť k jídlu

Také dieta mají svá pravidla. Vyvarujte se největších dietních omylů a hubněte zdravě a efektivně.
1. června 2010 | 15:55

1. Jíst pravidelně je základ k tomu, že tělo nebude trpět náhlými návaly hladu. Tělo bude mít pocit plnosti déle. Srazí se i kolísání chuti během dne.

2.
Chod by se měl servírovat na malé talíře. Jde o psychický trik. Mozek si bude myslet, že dostal pořádnou porci, bude spokojený. Naopak velký talíř vyvolá touhu přidat si.

3. Velmi účinný trik je jíst pomalu. Každé sousto pečlivě žvýkat a vychutnávat. V žádném případě nehltat. Jedině tak bude mít organismus pocit plnosti a ne přejedení.

4. Nemělo by se zapomínat na dostatek bílkovin. Jedině ty totiž dokážou mozku signalizovat pocit sytosti.

5. Špatná volby jsou sacharidy před spaním. To je totiž kritická doba pro ukládání tuků. Na noc by se naopak měla vypít sklenice vody a citrónovou šťávou. Podporuje zažívání. Tělo přes noc rychleji spálí tuky. I ve spánku bude hubnout.

6.
Každý, kdo touží opravdu účinně shodit kilogramy, by se alkoholickým nápojům měl vyhnout. Zvyšují chuť na kalorické bomby. Hamburger, hranolky. Nejenom to, alkohol sám o sobě tloušťku způsobuje.

7. Sejde z očí sejde z mysli. Není dobré mít doma příliš sušenek, popcornu, chipsů, sladkých nápojů. Lepší je lednici zásobit čerstvým ovocem a zeleninou.

8. Často pijte čistou vodu.

9. Chuť na sladké či slané maličkosti lze lehce zahnat mentolovou žvýkačkou. Nebo pomáhá vyčistit si zuby. To prospěje nadvakrát.

10.
Jídlo, které si dáte jako hlavní chod by mělo stimulovat všechny vaše smysly a plně uspokojit.

Autor: red