Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jennifer Lopez (40): Sexy zadek si tvrdě zasloužím!

Fotografie
6. května 2010 | 11:43

Slavná herečka a zpěvačka po porodu dvojčat světu dokázala, že na miliony dolarů pojištěnou zadnicí umí nejen svádět, ale také jí dát zabrat, když je zapotřebí.

Lopez kila nabraná v těhotenství shazovala těžce. Na prahu čtyřicítky už to není tak snadné jako ve dvaceti a ona je navíc ryze ženský typ, kterému se tuk na jistých partiích geneticky ukládá.

Jennifer navíc není žádná asketa. Alespoň občas si ráda dopřeje, nač má chuť.. Miluje sladké ovoce, čokoládu nebo zmrzlinu. „Tyhle slasti nejsou zadarmo. Všechno kalorie pak musím poctivě spálit. A ne vždy se dají vytančit,“ tvrdí hvězda.

Když potřebuje bleskově zhubnout,  jí celý den pouze jednu potravinu, nejčastěji ovoce nebo rýži. O úbytku váhy, pokud nějaký vůbec nastane, ale nelze u této diety mluvit. Spíš by se dala brát jako dobrý odlehčovací den. Nejlépe na téma zelenina či ovoce. Proces odbourávání tuku je totiž dlouhodobý.

Jiné je to s triatlonem, díky němuž Lopez opět získala křivky, jež měla před dětmi. Zpěvačka vstávala denně ve čtyři hodiny ráno, aby stihla svou tréninkovou dávku pod dohledem odborníka. „Byla to krutá dřina, ale také nejlepší věc, kterou jsem pro své tělo udělala,“ tvrdí Jennifer.

Šance pro všechny

Triatlon se stává masovým sportem. Je skvělý pro kondici a stále více lidí ho chce vyzkoušet. Spousta závodů se koná v takzvaném sprint triatlonu: 750 m plavání + 20 km na kole + 5 km běhu. Trénink je velmi individuální, ale vyšším dávkám se nikdo nevyhne.

Ráno se obvykle chodí plavat (tréninkový objem je asi 2000 m), odpoledne po práci nastupuje kolo (20 až 80 km v létě), nebo běh (5 až 7 km). Dávky jsou samozřejmě individuální, záleží na kondici, očekávaném efektu. Zkrátka nastavené laťce.  Více informací např. na www.etriatlon.cz; www.amatersky.cz.

Autor: Olga Poucheová, frč