Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak správně využít sílu Měsíce k hubnutí?

Fáze Měsíce
14. května 2010 | 06:48

Využijte Měsíc pro svoji krásu a zdraví! Měsíční fáze totiž neovlivňují pouze přírodu, ale intenzivně působí i na člověka. O úplňku se vyplatí držet půst, novoluní zase přeje novým začátkům. A protože novoluní je právě dnes, je ideální začít s hubnutím nebo se odhodlat a přestat kouřit.

Síla Měsíce je totiž obrovská. Jenom při samotném přílivu či odlivu rozpohybuje miliony tun vody. A stejné je to i v případě lidského těla, které je z osmdesáti procent tvořeno z vody.

Chcete-li si zajít na pečující masku do kosmetického salonu, vyberte si období, kdy Měsíc dorůstá. V té době pleť lépe přijme výživné látky. V čase novoluní je naopak vhodná doba pro všechny začátky. Podle odborníků je to čas, kdy ve vašem těle proudí energie, která prolomí váhání či nechuť k určitým činnostem. Naopak se na tuto dobu nevyplatí plánovat operace, jizvy se totiž špatně hojí.

Fáze Měsíce

Novoluní

Je to čas pro všechny začátky. Pokud chcete začít se cvičením, přestat kouřit nebo hubnout, udělejte to právě teď. Objednejte se do fi tka a zahoďte cigarety. Neuškodí vám také držet půst a pročistit tělo od škodlivin čajem nebo vodou. Účinné je v této době také pročištění pokožky. Naplánujte si návštěvu sauny, zajděte na manikúru a pedikúru. Naopak se v tomhle čase dobře nehojí jizvy, vyhněte se, pokud je to možné, chirurgickým zákrokům.

Dorůstající Měsíc

Během 12 dní tělo zpracuje všechno, co jsme mu dodali. Přijme výživné látky, dokáže získat energii. Ideální jsou masáže, vypínací masky. V této době tělo také skvěle reaguje na hydratační kúry. Pokud chodíte na kosmetiku, objednávejte se vždy v době, kdy Měsíc narůstá. Je to rovněž vhodná doba na kadeřníka, déle vydrží střih i barva. S přibývajícím Měsícem se může stát, že přiberete i vy. Dávejte si proto pozor, co jíte. Volte raději méně tučné pokrmy a jídlo bohaté na vitaminy.

Úplněk

V této fázi přicházejí ke slovu velmi silné emoce, pocity a hrají hlavní roli. Ať už negativní nebo pozitivní. Na každého působí úplněk jinak. Hodně lidí propadá nervozitě, jiní jsou hektičtí. Ideální jsou uklidňující cvičení. V těle se hromadí škodlivé látky, proto je nutná očista. Třeba držet půst. Tato doba je vhodná pro péči o tělo. Nastartujte zkrášlující program – krémy, zábaly apod.

Couvající Měsíc

Tělo je v nejlepší formě. Operace a jiné zákroky jsou nejúspěšnější právě teď. Rány a jizvy se skvěle hojí. Tělo se snadněji zbavuje jedovatých látek i kilogramů, nejlepší možnost hubnout. Také lépe snášíme bolest, citlivost je snížena – můžeme tuto dobu využít k depilaci, permanentnímu make-upu, ošetření laserem, lymfatickým masážím apod. Pokud si v této době necháme ostříhat vlasy, dorůstají pomaleji.

Autor: han, INT, vk