Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dieta Madonny: Stroj proti celulitidě a dril!

Madonna pokračuje ve svém bláznivem honu za dokonalou postavou a těla bez tuku.
12. května 2010 | 16:19

Madonna musí mít vše pod kontrolou. Kariéru, muže i své tělo. Denně na něm pracuje, je v perfektní kondici. Za perfektní tělo nemohou je makrobiotika, ale i hodiny sportu.

„Cvičením ze sebe dostanu všechny negativní pocity,“ říká zpěvačka. Asi jich má hodně. Alespoň by se tak dalo usoudit z faktu, že s cvičením to trochu přehání. Stala se na něm závislá. Hodiny tance a drilu v posilovně. Podepisují se na ní. Královna popu nemá gram tuku. Na rukou jí vystupují žíly. Stále si drží hmotnost pod padesát kilogramů. Nechte se inspirovat jejím nadšením pro sport. Ale nezapomínejte na to, že Madonna kvůli koncertům a životnímu stylu, který určila kariéra, musí být v dokonalé kondici. Nepřehánějte tedy nadšení a nezacházejte do extrému. Čemu se zpěvačka věnuje? Mezi oblíbené patří jóga, pilates, cyklistika, posilování, jízda na koni, bojová umění.

Nemusíte dělat tohle všechno. Zkuste si vytvořit seznam oblíbených aktivit a pravidelně je střídejte. Věnujte se obden hodinku sportu, který vás baví. Za tři týdny budete mít úplně nové tělo i pocit ze života.

Podle posledních zpráv šílená Madonna, která už neví, jak své tělo vylepšit, koupila za skoro dva miliony korun stro, který má odstranit všechnu celulitidu z těla. Jako by na její těle bez tuku nějaká mohla být.

Makrobiotika

Madonna se nikdy netajila tím, že je makrobiotička. Co to znamená? Makrobiotika je nejen úprava stravy, ale také určitá filozofii. Podle makrobiotiky se dělí všechny potraviny podle toho, zda obsahují energii jin (např. sacharidy, ovoce, zelenina atd.), nebo jang ( maso, vejce, sýry atd.). Makrobiotici jedí hodně luštěnin, zeleniny, obilovin, rýže, řas, ovoce, zeleninových a ovocných šťáv, sóji, semen a ořechů. (Makrobiotické recepty najdete v mnoha knihách, na internetu například na http://makrobiotika.aspone.cz, www.makrobiotika.info.)

Tajemství Madonny

Cvičí každý den! Nezná výmluvy ani lajdáctví, je na sebe tvrdá. Její odměna? Skvělý pocit a vybité frustrace.

Pravidelná pohybová aktivita je jistě ku prospěchu nejen Madonně. Preference makrobiotikou schvalovaných potravin je jen v pořádku. Je ale třeba nevynechávat ze stravy další důležité potraviny, jako je maso (zejména netučná drůbež a ryby), mléčné výrobky (nejlépe zakysané), kvalitní tuky rostlinného původu.

S makrobiotikou je nutné zacházet s velkou opatrností, protože dodržovat její zásady a zároveň dodat tělu vše potřebné, je umění. Inspirovat se jí v některých bodech, je ale v samozřejmě v pořádku.

Autor: amp, Olga Poucheová