Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Krabičková dieta až pod nos + jídelníček na dnešek

Jídlo v krabičkách
8. ledna 2009 | 05:06

Chcete hubnout a také už víte, že musíte změnit stravovací návyky. Máte dvě možnosti. Vzít si kalkulačku a vyrazit na nákup vhodných potravin nebo si nechat nízkoenergetické jídlo dopravit až na stůl. Ano, i to je možné.

Jste zaneprázdnění, nemáte čas si připravit jídlo s sebou do práce nebo se vám nechce prostě pořád počítat kalorie? Tak právě pro vás jsou tu dietní pokrmy nebo dietetika, která vám tuto činnost usnadní.

Chcete hubnout a také už víte, že musíte změnit stravovací návyky.
Autor: scom

Jídlo bez starostí
Máte několik možností. Můžete si celý jídelníček objednat podobně jako si objednáváte domů pizzu nebo čínu. Pokud vás občasná příprava zdravé stravy příliš nezatěžuje a chcete jen vyřešit oběd v práci nebo večeři, také pochodíte.

Chcete vědět, zda máte nadváhu?

Spočítejte si svůj BMI INDEX.

Kalkulačku najdete zde.


Polední dieta

Máte problém se při hubnutí zdravě a výživně naobědvat? Můžete mít připravené dietní krabičkové jídlo. "Naši zákazníci si mohou nakoupit buď mražená nebo sterilovaná jídla," říká Petr Sogel z firmy Expres menu. "Vůbec se nemusí starat o počítání kalorií, protože jídlo splňuje všechny požadavky nízkokalorického redukčního pokrmu. Oběd má kolem 1500 kJ."

Jídlo v krabičkách
Autor: archiv firmy

Pokud bydlíte v Praze a okolí, můžete si zařídit dovážku nízkoenergetického oběda přímo do práce. Za dovoz nic neplatíte a ještě si vyberete z pestré nabídky. "Klienti si mohou vybrat denně z naší nabídky nejméně ze tří lehkých jídel," říká Štěpán Šulc ze společnosti Tommy Food. Cena jídel se pohybuje od 69 do 89 Kč.

Jídlo v krabičkách
Autor: abcDieta

Týden nebo měsíc? Jak je libo!
Nemusíte hnout ani prstem a můžete mít denně celý měsíc dietní stravu jak na podnose. "Máme doloženo, že naši klienti během dietního režimu v průměru shodí 5 – 7 kg za měsíc," říká odborník na výživu doktor Petr Fořt z firmy abcDieta. "Důležité je, že neztrácejí svalovou hmotu, ale tuky. Mohou mít zajištěnu celodenní pestrou stravu od snídaně až do večeře. Stačí otevřít lednici a ohřát si chutný pokrm. Na dietě mohou být měsíc nebo jen týden."
Dagmar Pasterňáková z brněnské firmy Top Moravia, která také vyrábí krabičkovou dietu, dodává: "Je mnoho lidí, kteří potřebují shodit a nemají čas na přípravu vhodného jídla. Nabízíme menu od pondělí do soboty. Máme takovou specialitu: děláme menší porce jídel pro ženy (5000 kJ), větší pro muže (7000 kJ) a s vyšší dávkou vápníku pro kojící maminky."

Jídlo v krabičkách
Autor: Nutricare

A co cena? Dobrá otázka!
Dali jste si někdy práci a spočítali si, kolik utratíte za jídlo během celého týdne? A to jste určitě nepočítali náklady na benzín, čas a zbytečnosti, které jste nakoupili. Celodenní menu i s dovozem vyjde přibližně na 350 – 400 Kč denně. Někde dostanete i bonus za měsíční objednávku. Tady už se vyplatí si tento způsob hubnutí promyslet a spočítat.

Blesk testuje

V následujících dnech budou redaktoři Blesku testovat krabičkové diety firem, které jsou uvedeny v tomto článku. Na konci seriálu se čtenáři dozví, které jídlo bylo chutné, pestré nebo nepoživatelné. Po kterém měli testující hlad a zda bylo skutečně nízkoenergetické.

Jídelníček na dnešní den: redukční dieta

Přijatá energie za celý den: 5200 kJ = 1238 kcal

Snídaně = 1828 kJ: 100 g taveného sýra, 100 g dalamánku

Svačina = 128 kJ: 100 g mrkve

Oběd = 1324 kJ: bez polévky, 100 g filé, 5 g oleje, 10 g cibule, 150 g pórku, 200 g brambor

Svačina = 167 kJ: 150 g grepu

Večeře = 1753 kJ: 100 g vepřové šunky, 100 g tmavého chleba, 150 g papriky

Zdroj www.merrylinka

Posilování mezilopatkových svalů obr. a
Autor: Michal Protivanský

Sportovní tip

Cvičení s maxibalóny: Stačí zakoupit balón a můžete cvičit doma i u televize. "Nejenomže posílíte ochablé svalstvo, ale omezíte i bolesti zad," říká trenérka Jitka Košínová. Zapojujete zejména hluboké svalstvo. Balón lze používat nejen k posilování, protahování, ale i k zlepšení koordinace pohybu.

+ mohou cvičit i těhotné ženy, děti a starší lidé

- správně se naučit techniku, odhadnout nosnost a velikost balónu

Zítra čtěte: Dietetika? Taky řešení!

Autor: Iva Dvořáková