Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Testovali jsme: SsangYong Torres hravě splnil nároky moderní aktivní rodiny

Video se připravuje ...
Ssangyong Torres - redakční testování
VIDEO: Simona Formánková
25. srpna 2023 | 10:42

Konečně nastala chvíle, na kterou se fanoušci automobilky SsangYong tolik těšili. Na český trh totiž doslova vtrhl nový model Torres, který dle očekávání vzbudil velký zájem. A není divu! Podívejte se na video, že toto SUV zaujme nejen svým neotřelým designem, ale také atraktivním poměrem pořizovací ceny a výkonu. 

Pořídíte ho totiž už od necelých 700 tisíc korun s daní, čímž hravě konkuruje podobným vozům své třídy. Velikostí se řadí mezi modely Korando a Rexton. Na českém trhu jde tak o vůz srovnatelný se Škoda Kodiaq nebo třeba Nissan X-Trail. Novým designem navíc jihokorejská automobilka naznažuje zbrusu nový směr, kterým se chce do budoucna vydat.

Z pohledu ženy jsem design rozhodně ocenila. A to nejen ten vnější, ale také vzhled a promyšlenost celého interiéru. Vyzdvihnout musím především přehlednost a snadnou ovladatelnost. Jednoduše - vše nezbytné máte vždy po ruce. Skvělá je i kombinace fyzických tlačítek a třech samostatných displejů. Na delších trasách, především v parných letních dnech, rozhodně oceníte odvětrávané sedačky, které pro nás byly v interiéru třešinkou na dortu. 

Troufám si říct, že vás Torres nezklame ani zavazadlovým prostorem. Nabízí totiž dostatek místa jak pro pasažéry, tak i pro náklad, což ocení zejména rodiny a zákazníci, kteří potřebují všestrannost a velký zavazadlový prostor (839 litrů / 703 litrů v případě vybavení rezervním kolem). Je poháněn čtyřválcovým 1.5 litrovým benzínovým turbo motorem se 163 k. Ten poskytuje maximální točivý moment již při nízkých otáčkách (1 500 otáček za minutu).

Podtrženo sečteno - protože dokonale vyhovuje nárokům moderní aktivní rodiny, stane se Torres skvělým parťákem pro cesty do přírody, do města nebo třeba na nákupy.

Video se připravuje ...
Testovali jsme: Osvědčil se nový Rexton jako ideální parťák pro aktivní rodiny? • VIDEO: Videoredakce ženských webů/Simona Formánková

 

Autor: Simona Formánková