Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

7 mýtů o hubnutí

Věra Burešová na své pobočce NATURHOUSE v Českých Budějovicích.
18. června 2012 | 00:00
Prezentace klienta |

Vyzpovídali jsme jednu z hlavních dietoložek NATURHOUSE Věru Burešovou, která vyvrací 7 základních omylů, kterých se často dopouštíme, když chceme efektivně shazovat nadbytečná kila.

1.) Při hubnutí se nesmím sladkého ani dotknout!

Po kousku kvalitní čokolády nebo sklence suchého vína ještě nikdo nepřibral. Nesmíte však z toho vytvořit pravidlo nebo dokonce odměnu za odříkání. Když „zhřešíte“ pouze výjimečně, můžete bez výčitek pokračovat v nastaveném jídelníčku.

2.) Když jsem ve stresu, hubnu!

Tomu tak bohužel není. Většina z nás má spíše tendenci při stresu nabírat na váze, zvlášť pokud se jedná o nárazovou stresovou situaci. Pro naše klienty máme přichystaný kompletní program výživových doporučení, receptů na hubnutí a tipů na vhodné stravování „ANTISTRES“, který blahodárně působí na lidskou psychiku. Je podpořen exkluzivními doplňky stravy, které pomáhají vyrovnat hladinu stresu v organismu a současně s tím podporují efektivitu hubnutí.

3.) Po páté hodině večer už se nesmí jíst!

Všeobecně platí, že při hubnutí by se mělo jíst zhruba každé tři hodiny. Totéž platí i o večeři. Poslední jídlo by mělo být maximálně 3 hodiny před spaním, aby tělo nehladovělo.

V každém dietetickém centru NATURHOUSE Vás obslouží zdvořilý a laskavý personál.
Autor: NATURHOUSE

4.) Když jsem na dietě, je pro mě pečivo tabu!
Opět velký omyl. Když si vyberete to správné celozrnné pečivo, nemusíte mít strach, že by ohrozilo vašeho hubnutí. Celozrnné pečivo obsahuje nenasycené mastné kyseliny, které jsou výborné jako prevence kardiovaskulárních chorob. Vláknina pročistí střeva a navíc celozrnné pečivo dodá tělu potřebné živiny a sacharidy. Proto našim klientům doporučujeme naše suchary FIBROKI, které všechny tyto složky obsahují.

5.) Od tuků co nejdál, ty totiž tělo vůbec nepotřebuje!
V přiměřeném množství tuky potřebujeme kvůli vitamínům rozpustných v tucích, které jsou nezbytné pro správnou funkci mozku a pro stavbu buněčných membrán. Je důležité vybírat si kvalitní oleje s nízkým zastoupením nasycených mastných kyselin jako je například olivový a řepkový olej. Tyto oleje totiž snižují rizika nádorových onemocnění, infarktu, mozkové mrtvice, potlačují zánětlivé procesy, hladinu LDL cholesterolu, čímž zabraňují ucpávání cév a vysokému krevnímu tlaku. Jako velmi vhodná se proto v současné době ukazuje středomořská strava, kterou doporučujeme včetně jídelníčků a receptů našim klientům v centrech NATURHOUSE.

Dietetické centrum v OC Mercury, kde Věra Burešová poskytuje poradenství ve výživě zdarma.
Autor: NATURHOUSE

6.) Dia výrobky poslouží jako náhražka sladkého!
Výrobky označené „dia“ ve značné míře obsahují stejné množství energie jako klasické sladkosti, jen s tím rozdílem, že jsou svým složením vhodnější pro diabetiky. Těm, kteří si chtějí zamlsat bez následků, doporučujeme naše sušenky FIBROKI, které mají vyvážené množství ovocného cukru, vlákniny a kalorií a zajistí kromě uspokojivé chuti i správné hubnutí.

7.) Doplňky stravy při hubnutí nepomáhají. Je to jen reklamní tah!
Sami o sobě nám doplňky stravy hubnutí nezajistí, ale ve spojení se správným jídelníčkem a mírným pohybem mohou hubnutí zefektivnit. My v NATURHOUSE například s doplňky stravy pracujeme. Používáme produkty z našich vlastních laboratoří, které jsou vyrobeny z výtažků rostlin. Extrakty z bylinek jako je například přeslička, lípa, opuntia nebo sarsaparila tělo navíc pomáhají detoxikovat a zbavovat ho škodlivých látek. Artyčok a černá ředkev mají očisťující vliv na játra a napomáhají zdravému hubnutí, snižují hladinu LDL cholesterolu v krvi a upravují tvorbu žluči.

tel: 273 132 614

www.naturhouse-cz.cz

info@naturhouse-cz.cz