Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Přála si zhubnout, ke 14. narozeninám dostala bandáž žaludku

12. prosince 2011 | 14:44

Je krásná, štíhlá, sebevědomá. Šatník má plný módního oblečení, telefon čísel na přátele. Bandáž žaludku jí podle vlastních slov zachránila život. Dnes osmnáctiletá Katie Hill díky ní shodila více než 60 kilo. Operaci dostala od své matky k narozeninám.

"Nebylo to vůbec snadné rozhodnutí. Teď už jsem si ale jistá, že jsem se rozhodla správně. Operace úplně změnila život mojí dcery. Samozřejmě k lepšímu," prozradila Julie (41), která dceři zaplatila kontroverzní operaci na soukromé klinice v Belgii jako dárek ke čtrnáctým narozeninám. Vyšla v přepočtu na 80 000 korun.

"Konečně je ze mě normální holka, která může nosit nejnovější módní trendy a nemusí vůbec koukat na to, kolik váží," říká Katie, nejmladší Britka, která tenhle typ operace podstoupila. Zhubla o neuvěřitelných 64 kilogramů a nosí svou vysněnou "šestatřicítku".

Katie teď nosí velikost 36
Autor: profimedia.cz

Dívka kvůli nadměrné obezitě trpěla těžkým astmatem, vyjít pár schodů jí působilo velké problémy. Děti ve škole se jí posmívaly. Žila v neustálém strachu, že kvůli obezitě jednou nebude moci vyjít z domu. Nakonec se se svým trápením svěřila matce, která našla řešení.

Okolí však Juliet kvůli jejímu rozhodnutí kritizovalo. Nazývalo špatnou matkou. "Já už jsem ale nedokázala snést pohled na to, jak je Katie nešťastná. Lidé dokonce tvrdili, že je to moje vina, že má dcera nadváhu. Jenže ona už jako miminko stále křičela hlady," vypráví.

Katie ve čtyřech letech (vpravo) společně s mladší sestřičkou Charlotte
Autor: profimedia.cz

"Jsem přesvědčena o tom, že je to genetické, protože maminka také měla problémy s nadváhou. Vadí mi, že ji lidé obviňují. Snažila se udělat všechno, aby mi pomohla zhubnout, navštěvovali jsme výživové poradce, počítala mi kalorie. Problém byl, že já jsem prostě nemohla přestat jíst," vzpomíná na své dospívání Katie.

A dodává: "Máma mě nemohla sledovat 24 hodin denně. Když šla s tátou do postele, já se cpala čokoládou a brambůrky. Nejdřív proto, že jsem měla hlad, pak už jen ze zvyku. Byla jsem nešťastná." Ve třinácti letech už Katie vážila neuvěřitelných 115 kilogramů a nosila dámské oblečení ve velikosti 56. Díky operaci shodila 64 kilo. Stále si však musí hlídat své stravovací návyky, aby opět nepřibrala.

Autor: lena, INT