Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Žena dva roky fotila, jak hubla 89 kilo

25. listopadu 2011 | 06:00

Váha 165 kilo mohla být pro Lauru Turner (31) smrtelná. Proto zhubla na 76 kilo a navíc průběh pečlivě zdokumentovala.

Svobodná matka dvou dcer Laura Turner z britského Haverhillu si vedla fotografický denník, jak shazuje svá nadbytečná kila.

S původní váhou 165 kilo jí totiž hrozilo, že se udusí během spánku, protože z nadměrné obezity trpěla spánkovou apnoe. Aby ze svých dcer Shanelle (12) a Chelsey (7) neudělala sirotky, podstoupila bandáž žaludku. Už za sedm měsíců se jí podařilo zhubnout 52 kilo!

„Bylo to velmi vyčerpávající, byly chvíle, kdy jsem to chtěla vzdát.  Ale z tloušťky jsem měla bolesti v kloubech a často jsem se probudila tím, že jsem sotva lapala po dechu. Nemohl jsem si ani jako jiné mámy normálně se svými dětmi venku hrát, protože jsem ze své obludné obezity měla deprese,“ přiznává.

Laura Turner hubla a fotila si průběh.
Autor: profimedia.cz

Hubla veřejně, aby to nevzdala

Ještě v původní velikosti oblečení 60 se nechala vyfotit a uveřejnila obrázky na facebooku. Od té doby tam pak přidávala informace a fotky, jak postupně hubla. Měla tak motivaci vydržet.

Laura Turner zhubla a je šťastná, že má o 89 kilo méně.
Autor: profimedia.cz

„Jsem vlastně pořád stejný člověk, jakým jsem byla, než jsem ty kila shodila, ale je fakt, že se někdy sama při pohledu do zrcadla nepoznávám,“ směje se.

„Ty fotografie mi připomínají, jak strašně jsem byla tlustá a to, jak je důležité vést zdravý život. Doufám, že tím budu inspirovat i další lidi, kteří jsou ve stejné situaci, jako jsem byla já," vysvětluje.

Obézní jsou v začarovaném kruhu

„O obézních lidech se obecně soudí, že jsou jen rozežraní, ale často jsou za jejich tloušťkou osobní problémy. Z nějakého důvodu mají těžký život a jídlo je často jejich jediná útěcha,“ dodává Laura.

Samotnou ji kdysi zdrtila příhoda, kdy šla s dcerou do kina a puberťáci, kteří přišli na stejný film, se jí začali hlasitě posmívat. Pak už odmítala chodit na podobná veřejná místa.

„Byl to začarovaný kruh. Opět mě kvůli váze přepadly deprese, a přestože jsem v té době cvičila a držela dietu, vůbec jsem nehubla. Tedy jsem to zase vzdala.

Laura Turner hubla a fotila si průběh.
Autor: profimedia.cz

Dcery se za ni už nestydí

Souhlasit s tak radikální zásahem, jako je operace žaludku, nebylo prý jednoduché rozhodnutí. Ale varování lékařů, že jí jde o život, rozhodlo a navíc nasměrovalo Lauru ke změně životního stylu.

Už dva roky od zákroku konzumuje jen malé porce jídla, navíc bez zbytečných příloh. A tak její váha ještě stále postupně a zdravě klesá. Nyní má tedy už o 89 kilo méně.

„Cítím se ve svém novém těle fantasticky. Nejvíc mě ale těší, že jsou díky tomu šťastnější i mé dcery. Už se jejich mamince nikdo nesměje a doslova mě dojalo, když mi mladší Chelsea řekla: ,Mami, jsem na tebe moc hrdá.´“ uzavírá šťastná žena.

Autor: INT, bak