Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

VIP Prostřeno! Odstávají ti uši!, urazí Nesvadbová Vyskočilovu milenku

9. srpna 2012 | 05:00

VIDEO: Tak tohle už suverénní spisovatelka vážně přehnala! Bára Nesvadbová (37) si rozhodně nebere servítky. Tentokrát nejdřív urazí hostitelova psa a hned poté i přítelkyni.

"Jéééé, máte odstávající uši!", pronese s vážnou tváří Bára Nesvadbová okamžitě poté, co jí poslední hostitel tohoto týdne představí svou mladičkou přítelkyni Romanu (23).

Před tím však ještě stačí nemístnou poznámkou urazit Vyskočilova anglického buldočka. "Já myslím, že on ani nevyskočí," naráží netaktně na to, že je tenhle psík poněkud plnějších tvarů.

Tak trochu nesmělá Romana se nezvyklou poznámkou na uvítanou cítí očividně zaskočena. Její výraz hovoří za vše. Toho si všimne i sama Bára, která se rychle snaží vše napravit.

"To je správně, já to mám úplně stejný.... Fakt! Máme to v rodině," konstatuje vzápětí. "Určitě jste jí Báro udělala radost...," ironicky reaguje hostitel.

Věčně nespokojená vegetariánka Nesvadbová nakonec zkritizuje i špagety, které jí pozorný hostitel připraví mimo naplánované menu.

"Špagety byly slepený, studený a neměla jsem na ně lžíci, takže jsem s nima musela válčit jen vidličkou," prohlásí nevděčně. Nakonec ale Ivanovu snahu patřičně ocení.

Podaří se ambicióznímu Ivanovi porazit favoritku tohoto týdne, Báru Nesvadbovou? A co všechno na sebe a své bývalé manželky během vaření prozradí? Sledujte dnešní VIP Prostřeno! na Prima family už ve 20:00 hodin.

Video se připravuje ...
VIP Prostřeno! • VIDEO: FTV Prima

Ivan Vyskočil vaří a koření podle svých žen

Vyskočí si Ivan Vyskočil na bednu vítězů? V pořadu Prostřeno! si často odnese vavříny jediný vařící chlap. Bude to tak i ve VIP? Nakročeno má.

Pětašedesátiletý Pražák původem ze Žižkova, který podle vlastních slov pamatuje poštovské koně, pozve dámy do svého domu se zahradou, kde bydlí s mladičkou přítelkyní a dvěma psy.

„V kuchyni trávím nejvíc času já, protože vařím,“ přiznává Ivan. „A vařím tak, že to nikdy nedokážu zopakovat a netrefím řízek, který mám moc rád. Nakupuje většinou sám, někdy ale „vyšle mladou“.

Tentokrát nejen uvaří menu, které ovlivnily ženy jeho života – Anife a hlavně sestra, která žila ve Švýcarsku a procestovala svět, ale také krásně prostře, i když „nepředstírá, že stoluje na stříbře“.

Sestřin salát spojí zálivka s mandarinkou, česnekem, jogurtem a majonézou, masové placičky keftetu okoření čubrica po Anife. Indická mrkvová polévka je sladkokyselá a pikantní (Jitka si dokonce vezme recept) a k masovému překvapení hostitel podává tři přílohy včetně pohanky, kterou udělá s rýží na cibulce na slovenský způsob.

A jako dezert upeče opilou bábovku. Pozorný Ivan myslí i na Báru, která dostane těstoviny s domácím pestem. Ta to ocení, „byť byly studený a slepený“.“ „Vaří Ivan líp než vaše maminka?“ vyzvídá novinářka a spisovatelka na Romaně, která na zahradě udržuje oheň.

Valérii se líbí uvolněný způsob servírování. A co povyražení po hlavním chodu? Dámy na chvíli opustí český prapor, který vlaje nad Ivanovým pohodovým královstvím, a nasednou do půjčeného džípu s americkou vlajkou. Zahrají si na vojandy a ještě dostanou digestiv.

„Jsem do takových aut zamilovanej a je krásný to řídit,“ říká Ivan o svém překvapení. „Málokterý muž vaří denně a přitom tak dobře,“ chválí hostitele, který nezapomene ani na kávu, Barbara Nesvadbová. Pro Valérii je prý Ivanova bábovka vrchol, bude tomu odpovídat i poslední hodnocení? Kdo z téhle příjemné party nakonec vyhraje zájezd? To uvidíte už dnes večer!

Video se připravuje ...