Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIP Prostřeno! Ostrá Bára Tachecí vzbuzuje ve svých hostech strach

28. srpna 2012 | 07:32

VIDEO: Prázdniny pomalu končí, ale oblíbená kulinární show VIP Prostřeno! nikoliv. A poprvé si můžete také přidat. Dostanete nášup! V jednom díle totiž uvaří hned dvě osobnosti. Nahlédněte i vy do kuchyní a soukromí celebrit.

V úterý se můžete těšit na dvě ženy. První je renomovaná novinářka, která na sebe upozornila nekompromisním razantním stylem – Barbora Tachecí neváhá otázku položit tolikrát, než dostane odpověď. Dnes má svůj pořad na Prima family, kde zpovídá nejen politiky, ale i osobnosti veřejného života. Bude velmi zajímavé vidět tuto „zuřivou reportérku“ jako kuchařku a hostitelku.

„Já nebojuju, já prostě ráda vařím,“ říká Barbora Tachecí, která prý nechtěla být novinářkou. Původně chtěla jít v otcových stopách a jako ekonomka se věnovat zahraničnímu obchodu. Nakonec ale zvítězila profese její maminky.

Bára má zabydlený byt s velkou knihovnou a útulnou kuchyní, která vede do zahrady, což je vítaný kousek přírody pro ženu, která tráví hodně času nad počítačem i ve studiu.

Video se připravuje ...
Čím hosty překvapí Martina Adamcová? • VIDEO: FTV Prima

Vzpomínka na italskou dovolenou

Hostitelka připraví menu, které inspirovala nedávná dovolená. „Projeli jsme Itálii od Benátek až po Florencii,“ vzpomíná. Bude podávat těstoviny, hlavní chod jsou obrovské tygří krevety.

Nadchnou ale mořské plody Martinu Adamcovou, která se jich minulý týden trochu přejedla? „Těšila jsem se na bůček, no tak si musím nechat zajít chuť,“ říká blondýna smířeně.

Večírek zakončí vanilkovo-amarettové překvapení, krém s čerstvými malinami, který si dnešní kuchařka sama vymyslela. Bára prozradí i své osvědčené know-how na přípravu pudinku.

Upír by se zalekl

 „Česnekovo-medový nálev na krevety je taky můj vlastní recept, základem je olivový olej a množství česneku větší než velké,“ upřesňuje hostitelka. A vážně, přijít na večeři upír, tak uhyne už v taxíku. Hodně medu obsahuje i její unikátní zálivka na salát.

Lososový krém vonící po Itálii začíná olivovým olejem, pokračuje česnekem a zeleninou, šlehačkou a zahustí ho pokrájený losos. „Jsem polívkovej,“ libuje si Karel Vágner, který na chvíli zapomene i na dietu.

A kuchařka má i zlepšováček na pastu aglio olio, kam přidá i trochu pórku a kuřecí maso. „Maso se tam ztratí a dá těstovinám šmak,“ tvrdí, zatímco purista Osmany by základní recept neměnil: „Pro mě nic moc, špagety à la Bára.“

Ostrá novinářka vzbuzuje strach

Soupeřka Martina Adamcová se po přečtení menu domnívá: „Tohle menu na vítězství nemá.“ A i když se úsečné novinářky trochu obává, neváhá se zeptat, proč k italské večeři podává chilské víno.

„S Bárou se znám léta, tak budu trochu ve střehu,“ upozorňuje Karel Vágner, který se ale hostitelky nebojí. „Jen pravé osobnosti ze mě nemají strach,“ myslí si Barbora, jež se na tři inspirativní hosty a večírek těší.

„Říká se o ní, že je řízná – a její odpovědi na všechno byly až moc tvrdý,“ konstatuje v průběhu večeře módní návrhář. Protože se nalévá hodně čistého vína, nedojde VIP čtyřce před koncem jídla?

„Ke krevetám už nebylo bílé víno – to ale není vina hostitelky, ale spíš hostů,“ směje se Martina. A kdo má vlastně nalévat – hostitelka, nebo muži?

Po Báře Tachecí uvaří herečka a producentka Martina Adamcová. Žije v Kanadě a proslavila se hlavně jako vojanda Babinčáková z Tankového praporu. Zajímá vás, jak si povede ona? Reportáž z jejího večera vám přineseme už dnes odpoledne.

Video se připravuje ...