Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Výměna manželek: Martina se z romské rodiny vrátila k Vaškovi z Prostřena

8. dubna 2012 | 06:07

VIDEO: Maminka Martina Boteová si během 3. dílu nové řady Výměny manželek vyzkoušela, jaké je to žít s početnou romskou rodinou. Příliš dobrých zkušeností nezískala a ví: Nikdy bych takhle žít nechtěla. Domů se ke starostlivému manželovi Václavovi, který se předvedl i v pořadu Prostřeno, těšila, jako snad nikdy.

Martina a Václav jsou pár, u kterého to na velké problémy nevypadá. Snad jen ta Vaškova country kapela dostává někdy prostoru možná až moc. Jenže chlapi a jejich koníčky, to je někdy kapitola sama pro sebe.

Řidič sanitky Václav se však doma snaží. Nevyhýbá se ani kuchyni, i když na oko tvrdí, že vlastně ani moc vařit neumí. Že je zdatný kuchař však dokázal i v pořadu Prostřeno v říjnu 2010, který se svým poněkud tajemným menu (salát v červenci - kuřecí směs - Vaškův dezert) dokonce vyhrál.

Martina rodinu z mladoboleslavského 3+1 do Výměny přihlásila kvůli tomu, že si chtěla zkusit něco trochu jiného, než na co je zvyklá. A to se jí opravdu splnilo. Nejdéle od sebe prý byli, když byla Martina v porodnici, teď ji čekalo 10 dní v romské rodině.

Horké chvilky v romské rodině

"Já jenom doufám, že nebude hlučná, že to nebude komediantství a vydržíme to spolu," říkala v úvodu Výměny Martina. Už po chvíli ale říkala: "Já už bych chtěla jet domů." S rozdílným životním stylem romské rodiny se srovnávala těžko.

Navíc si do Výměny přinesla i jisté předsudky. Cikánské jídlo jí smrdí, doufala, že, druhá manželka bude hodná, čistá Romka, ne tak jak to prý bývá. Na romskou rodinu v čele s tátou Jardou příliš nezapůsobila. 

"Já jsem si celou dobu myslel, že je rasistka," přiznal při závěrečném rozhovoru. "Nebo si se styděla za nás, za cikány?" otázal se Martiny na rovinu. Neshodli se takřka v ničem. Ve způsobu vaření, v úklidu domácnosti, praní, mytí auta před zraky sídliště. "Pokud ženská má gelový nehty, není to to, co by mělo být," říkal Jarda a Martina oponovala: "Jemu se nebude líbit prostě nic. Nemají režim, nikdo nic neudělá, všechno nechávají na mámu."

A k dramatické Výměně dodává: "Nejhorší vzpomínky mám na tchyni. Ta byla opravdu šílená, na tu dlouho nezapomenu." Je pravda, že Jardovy maminky byla po jejím příchodu plná domácnost a servítky si k Martině zrovna nebrala. "Nemohla jsem se ničeho chytnout, všechno bylo špinavé. Sice dělali, jak jsou čistotní a že mají peníze, ve skutečnosti to bylo ale všechno úplně jinak. Dělali ze sebe něco, co nejsou," ukončuje Martina svou negativní zkušenost s romskou rodinou, ve které však také příliš dobrý dojem nezanechala.

Video se připravuje ...
Manželé Boteovi a Olachovi při závěrečném rozhovoru mezi 8 očima • VIDEO: TV Nova

Jak žijí Boteovi dnes? 

"Nikdy bych takhle žít nechtěla. To, co mám doma, bych nikdy neměnila," podotýká Martina a je na ní vidět, že Výměnou získala to, kvůli čemu do ní šla: "Výměna náš vztah utužila."

"Miluju jí, je taková, jaká je," tvrdí Vašek. Jejich život se však i nadále točí hlavně kolem malého Venouška (3). Vedle něj má však Martina ještě druhého syna, staršího. Ten ale žije se svým otcem, předchozím partnerem Moniky, v Norsku.

"Teď mám jen strach, aby mě Romové v Mladé Boleslavi neukamenovali," říká dnes maminka Martina po dobrodružné Výměně.

Video se připravuje ...