Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Výměna manželek: Osm dětí na krku a pořádná jatka!

Výměna manželek tentokrát zavítá do desetičlenné rodiny. A budou to opět jatka! Doslova. Chystá se totiž zabijačka
20. dubna 2012 | 05:00

VIDEO: I v dalším díle Výměny zavítáme na venkov a budou to pořádná jatka! Doslova. Ve stodole totiž visí podříznutý pašík a chystá se zabijačka, která bude zkouškou odvahy pro jednu v z vyměněných manželek, stejně jako starost o velmi početnou rodinu - manžela a osm hladových dětských krků.

Rodina č. 1 - Jana (25) a Zdeněk Strnadovi: Manžel má dvě práce

V Praze-Vršovicích vcelku spokojeně obývají 3+1 a zatímco se Jana (25) stará doma o děti, její manžel Zdeněk má hned dvě práce, aby uživil rodinu, která se během natáčení projeví jako poměrně náročná.

Do Výměny přihlásila rodinu mladá maminka Jana, protože během druhého těhotenství již trpí značným stereotypem: "Každý den je to pořád dokola. Jsem čtvrtým rokem na dovolené a chtěla bych něco prožít, nějakou změnu," říká Jana a scénáristé jí vyjdou vstříc. Pošlou ji totiž na venkov, aby se postarala o osm dětí a asistovala při zabijačce.

Rodina č. 2 - Lenka (42) a Petr Koktovi: Osm dětí na krku

Koktovi žijí ve rodinném domě v Kašině Hoře nedaleko jihočeského Písku a ani tady není snadné uživit celou rodinu - má totiž hned 10 členů, mezi které kromě rodičů patří děti Lenka (22), Petr (19), Michal (16), Lucie (13), Daniel (13), Jakub (8), Maurizio (8) a Laura (5).

Rodina by se ráda přesunula do venkovského statku, na kterém proto zahájila rekonstrukci. Co je však do Výměny přivedlo?

"Je to na popud dětí, které nás k tomu vyprovokovaly," sdělila maminka Lenka (42), která zároveň nechává nahlédnout do rodinného života s osmi dětmi na krku. "Není to jen o vaření, žehlení a praní. Musím se dětem i věnovat," říká a naznačuje, že její náhradnici určitě nečeká nic snadného. Sama by však byla ráda, kdyby rodina víc ocenila, že starat se o ní není prostě jednoduché.   

Zápletka: Značkové oblečení, osm dětí a pořádná jatka

"Asi se z toho skácím. To si děláte srandu? Jak může mít někdo osm dětí?," zděsila se v úvodu Výměny Pražačka Jana. Ale překvapením není konce - vzkaz o zabijačce v připraveném manuálu jí přidělá další vrásky na čele. Zdráhá se podříznutí pašíka zúčastnit. Přidá se nakonec?

Lenka v Praze řeší menší problémy, ale svou zajímavost také nepostrádají. Vyjde najevo, že hlava rodiny Zdeněk má dvě zaměstnání proto, že se rodina ráda obléká do drahého značkového oblečení. Lenka to příliš nechápe, sama raději nakupuje v second handech.