Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Atraktivní Monika (25): Výměna mi zachránila manželství s hokejistou!

3. dubna 2012 | 07:14

Sportovně založená a atraktivní maminka Monika (25), instruktorka fitness, si sbalila kufr a vyrazila na desetidenní výměnu manželek, aby si zachránila manželství se slovenským hokejistou Evženem. Jak žijí dnes a podařilo se jim jejich problémy překonat?

Vyučená kadeřnice, trenérka fitness a maminka tříleté Simonky Monika (25) se přihlásila do Výměny z hecu kamarádky a manžela Evžena (34) postavila před hotovou věc.

Jak se však ale ukázalo, skrývalo se za tím i něco dalšího - narůstající neshody s partnerem, mimochodem bývalým slovenským extraligovým hokejistou. "My jsme měli teď vztah pořádně napjatej a potřebovali bychom to stmelit," říkala Monika na začátku Výměny. Povedlo se?

Spor o peníze: Monika vše rozfofrovala

Zatímco Evžen přivítal poněkud zpohodlnělou Bohunku (48), která trpěla již jen při samotném pomyšlení na každodenní sportovní vyžití mladé rodiny, ani aktivní Monice přesun příliš nevyhovoval.

Čekal ji totiž opačný extrém - lenošení a prostředí, kde se nic moc nedělo. "Já se s chlapem hádám, ale aspoň se hádám a při tom vykazuju nějakou činnost. Tady tohle, to je na zbláznění," bědovala Monika v rodině, kde její hlava, Josef (30), trávila většinu času v práci nebo na zahradě a děti ve svých pokojích u vlastních zálib.

Monika si proto hledala náhradní aktivity. Na začátku desetidenní Výměny však dostala jasné instrukce: "Budeš mít k dispozici 3000 Kč, pokud ti nebudou stačit, manžel ti vybere z účtu," vzkazovala Monice obvyklá paní domácnosti Bohunka. "Na mně je to až dost tedy, já dokážu vyžít z mála, tak myslím, že tady paní ještě zbude," byla přesvědčená Monika, ale přepočítala se.

Největší spor s dočasným partnerem Pepou totiž vypukl právě kvůli otázce peněz. V půlce týdne totiž Monika tři tisíce utratila - za jídlo, ale také tapety do jednoho z dětských pokojů. Pepa zuřil a nadával: Tři tisíce že jsou už v p.či?! Až do konce výměny pak Monice tenhle výdaj nemohl zapomenout... A to přesto, že spolu zažili i atraktivní program v podobě bungee jumpingu, který si oba v danou chvíli pochvalovali.

Na hromádce jako oni bych žít nechtěla, tvrdí Monika

Moniku však pro změnu zaráželo to, že Pepa žije s Bohunkou na hromádce a nemá příliš dobrý vztah k jejím dětem. A také ji štvalo, že její dočasný partner se doma příliš nemá k dílu. "V bytě jsem něco udělal po roce a půl, od tý doby, co máme zahradu, jsem tady na nic nesáhl," přiznával Pepa bez obalu, když Monice pomohl s tapetami.

"Já prostě za těch 10 dnů mám pocit, že on úplně rezignoval na tuhle domácnost, že on má tu zahradu a tím to pro něj končí," loučila se Monika s viditelnou úlevou se svým dočasným domovem v Krupce u Teplic. S Pepou si zkrátka do noty příliš nepadli. O to víc se Monika těšila na svého manžela, kterému sice také občas trvá, než se rozhoupe k nějaké činnosti, ale chystal se polepšit.

Ponaučený manžel

"Člověk si uvědomí hodně věcí, když nemá tu svou polovičku u sebe," tvrdil mezitím kajícně do kamery Evžen. "Rodina je pro mě všechno a ztratit ji nechci," sdělil bývalý hokejista a snažil se splnit vše z toho, co mu jeho manželka napsala před odjezdem do manuálu. 

A také si uvědomil, jak důležitá je pro něj jeho dcera: "Nechtěl bych ani, abych si za 25 let řekl, že jsem neviděl svou dceru vyrůstat, že jsem tady nebyl a za něčím se hnal."

Jako nějaký vyložený bouřlivák přitom Evžen během pořadu určitě nepůsobil, i když jeho tchyně upozorňovala, že mu v žilách koluje horká slovenská krev. Náhradní manželka Bohunka ho však nijak nevykolejila. Zároveň ale také prý nijak neobohatila, a tak už se Evžen těšil na svou temperamentní Moniku.

Jihlavský happyend: Naději přinesla kartářka

„Před odjezdem bylo naše manželství hodně na hraně. Musím říct, že bylo doma občas i zle. Kvůli práci a zaneprázdněnosti nás obou jsme si byli dlouhodobě odcizení," přibližuje situaci v rodině Monika.

"Po Výměně manželek nabral náš vztah úplně jiný směr. Vlastně se dá říct, že nám Výměna zachránila manželství!" prozrazuje Monika, jak to u nich doma nyní vypadá.

"Pro mě byla Výměna manželek jedna velká adrenalinová jízda," vzpomíná na hádky s Pepou, "ale také jsem si uvědomila, že jsem strašně šťastná za to, co mám." To samé pak platí i pro jejího manžela, který je rád, že má vedle sebe právě Moniku.

Atraktivní maminka však také prozradila, že o šťastném konci se dozvěděla vlastně ještě před natáčením - od kartářky: "Prozradila mi, že náš vztah nakonec dopadne dobře." Ale i když na karty občas dá, chtěla se přesvědčit v praxi, zda tomu tak bude doopravdy. Nyní je však ráda za to, že má po boku šikovné muže, kterého si vybrala dle svého gusta. "Můj chlap je totiž nádhernej," prozradila s úsměvem spokojená Monika.

Autor: Jaroslav Šimáček, mivrk