Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kam na víkend? 13 tipů pro malé i velké

  • Co třeba do Afriky za pár kaček?
    4. září 2014 | 18:46

    Poslední podle předpovědi počasí letní víkend je před námi. Neseďte proto doma a vydejte za zábavou i poučením. V Plzni se můžete svést na unikátní obřím kolotoči, na vinobraní v pražském Edenu ochutnat skvělá vína, na zámečku v Troji zase speciality nejlepších kuchařů v zemi, do Afriky si můžete zajet autem a výstava současné i historické bižuterie v Jablonci nad Nisou, nenechá žádnou parádnici chladnou. A je toho mnohem víc!

  • Výletní kino Smíchov

    Výletní kino Smíchov
    Autor: Archiv
    Jestli jste během celého léta ještě nezavítali do Výletního kina na Smíchově, tak to musíte určitě napravit, než bude léto to tam. Neuvěřitelně pohodlně se můžete usadit do úžasných sedacích pytlů Fatboy, ty je ale lepší si rezervovat dopředu, protože ač se to nezdá, bývá na projekcích docela plno. To uděláte jednoduše přes internet. O občerstvení není nouze. Báječné burgery, hotdogy a jiné laskominy jsou hned na dosah ruky, a pokud bude chladno, zahřejete se nejen pod dekou, ale také koktejly, které míchají na Jameson baru! Více zde
  • Divoký západ v německém Legolandu

    Místo, kde se líbí nejeden dětem. To je německý Legoland.
    Autor: archiv Blesku
    Udělejte radost svým dětem i sobě. Vydejte se o některém z podzimních výletů do německého zábavního parku Legoland poblíž Mnichova. Kromě slavných postaviček vytvořených z kostiček ze stavebnice Lego, jichž je tady velké množství, kromě proslulého „Minilandu“, v němž můžete ve zmenšené podobě obdivovat podobu nejhonosnějších staveb mnoha evropských měst, zde letos můžete vidět třeba také velký model slavného bojového letounu Starfighter z proslulé filmové série Hvězdné války i známého robota R2D2 z tohoto filmu.

     

    O víkendu 6. a 7. září si zde všichni návštěvníci mohou nasadit kovbojský klobouk a vkročit do podmanivého dobrodružství z Divokého západu. Ve společnosti chladnokrevných pistolníků, opálených kovbojů a divokých indiánů si s dětmi užijete spoustu zábavy. Projdete se westernovým městečkem, navštívíte šerifa, podíváte se do legendárního indiánského stanu teepee, kde vám indiánský šamanpošeptá několik tajemství.

     

    Můžete si i zasoutěžit: třeba v lukostřelbě, nebo v chytání figuríny do lasa... Děti se projedou na ponících a za svou snahu v soutěži dostanou diplom přímo od drsného pistolníka. Vrcholem celého víkendu pak bude velkolepá půlhodinová kaskadérská show, kde nebude nouze o divokou střelbu z pistolí i o pády z rychle cválajících koní.

     

    Německý Legoland nedaleko Mnichova můžete pohodlně navštívit třeba s cestovní kanceláří Neckermann, která sem pořádá autobusové zájezdy. Více zde.

  • Obří kolotoč v Plzni

    Steampunkový kolotoč v Plzni
    Autor: Archiv

    Umělecký obří kolotoč francouzského výtvarníka a technologa Francoise Delarozièra z předměstí Paříže nazvaný Le Manège Carré Senart se roztočí na hlavním plzeňském náměstí již v pátek 5. Září ve 14 hodin. Plzeň je teprve sedmým městem, kde se manéž s mechanickými loutkami představí; dosud navštívila Paříž, Madrid, Portimão, Antverpy, Milton Keynes a Sénart. Stavba patrně největšího výtvarného kolotoče světa vážícího 42 tun trvala 13 dní. Do Plzně jej přivezlo celkem 9 kamionů. Celková plocha, kterou na náměstí zabírá, čítá 300 m2, na šířku měří 18 metrů a na výšku 15 metrů. Mezi technologickou zvláštnost patří také to, že má dvě dráhy, které se točí v opačném směru. Vybrat si můžete z dvacítky mechanických tvorů. „Jsou tam například tři ryby, tři býci, z nichž u jednoho je to jen železný skelet, druhý je potažený dřevem a třetí částečně srstí, deset různých objektů hmyzu a další,“ popisuje technický ředitel Manège Romuald Simonneau. Kolotoč bude v provozu každý den kromě pondělků, a to úterý – pátek od 14 do 20 hodin, o víkendu od 13 do 19 hodin. Jedna jízda trvá 3-4 minuty a stojí 50 korun. Více zde.

  • Pečeme pro děti v pasáži Myslbek

    Pečeme pro děti: Chutné pečivo si v pasáži můžete koupit od celebrit a přispět tak na dobrou věc.
    Autor: archiv
    V V sobotu 6. září můžete od 10 do 18 hodin v pasáži Myslbek podpořit nadaci DEJME DĚTEM ŠANCI. Koná se tam oblíbená akce „Pečení pro děti“. Pečivo za dobrovolnou cenu budou prodávat i známe osobnosti, např. od 11 hodin se můžete těšit na herečku Lucii Benešovou a od 16 hodin na Elišku Kaplicky s dcerou Johankou.Pečení bude zpestřeno prodejem teplých nápojů do hrníčků s logem DEJME DĚTEM ŠANCI a prodejem reklamních předmětů organizace či výrobků dětí. A pozor! Kdo přijde v běžeckém tričku Běhám pro děti, dostane nápoj zdarma! (pasáž Myslbek je jen kousek od startu Grand Prix – běh večerní Prahou). Více zde.
  • Vinobraní v Edenu

     

    s
    Autor: archiv pořadatelů
    V pátek 5. září od 14 hodin proběhne před Nákupním centrem Eden v Praze ve Vršovicích již 5. ročník Vinobraní v Edenu, na kterém se představí nejlepší vinařství letošního ročníku vinařského projektu KRÁL VÍN České republiky. Vinobraní v Edenu je koncipováno jako volná degustace, vinný trh a výstava vín zároveň. Návštěvníci ochutnají nejlepší vína vinařského projektu Král vín České republiky, která jim osobně představí zástupci nejúspěšnějších vinařství. Milovníci vína jistě ocení možnost osobního setkání a navázání přímého kontaktu s aktuálně nejlepšími vinaři u nás. Na akci je jednotné vstupné 150 Kč. Více zde

     

  • Lego v Lipně nad Vltavou

     

    Výstava Lega
    Autor: Archiv
    Největší výstava Lego modelů v České republice "Ujíždíme na kostkách" je otevřena až do konce září v areálu Lipno Point v Lipně nad Vltavou. K vidění jsou až šestimetrové modely, které postavili sami fanoušci Lego kostek. Mezi nejžhavější novinky rozhodně patří katedrála sv. Víta, která měří přes tři metry a její součástí je i osvětlení a pohled do interiéru stavby prostřednictvím kamery. Dalšími nově postavenými modely jsou antické divadlo, hrad Bezděz, Tančící dům nebo pohyblivé obří ruské kolo na pouti. Sekce Lego Technic potěší každého milovníka letadel, autíček, stíhaček či vláčků, kteří mohou vybrané modely ovládat. Hračičky si mohou zahrát také tělem ovládané LEGO hry na XBOX Kinect, shlédnout filmy s Lego tématikou např. Lego Friends a další filmy z řad populárních Lego setů nebo se něco dozvědět o vývoji populární stavebnice. Více zde.

     

  • Výlet na zámek Loučeň

    Zámek Loučeň
    Autor: archiv
    Prohlídka zámku, a ne ledajaká, ale s knížetem, kněžnou, nebo jejich komorníkem, nadlesním, či dokonce s Bílou paní. Udržovaný zámecký park s evropskou raritou - jedenáctkou zábavných labyrintů a bludišť. To je zámek Loučeň, vzdálený jen hodinu cesty od Prahy severovýchodním směrem. Je pro Vás otevřený 12 měsíců v roce.

     

    Zámek Loučeň je ideálním místem odpočinku pro cestovatele za poučením, zábavou, ale i romantikou. Zámeckými komnatami Vás neprovede obyčejný průvodce, ale kostýmovaný komorník Jeho Jasnosti, případně samotný kníže, či kněžna. Dozvíte se tak nikoli suchá fakta plná nezáživných letopočtů a nic neříkajících jmen, ale atraktivní příběhy života na zámku zhruba před sto lety. Více zde.

  • Foodparade v Trojském zámečku

     

    Foodparade v Trojském zámečku
    Autor: Archiv
    Škola vaření Chefparade pořádá již 4. ročník festivalu Foodparade, který se koná 6. a 7. 9. 2014 opět v krásných zahradách pražského zámku Troja. Návštěvníci ochutnají degustační menu nejlepších pražských restaurací, delikatesy z celého světa, výborná vína, skvělou kávu i lahodné pivo. Vstupné činí 350 Kč, z toho 200 Kč můžete utratit za dobroty. Na místě se platí festivalovou měnou "Chef", přičemž 1 Chef = 10 Kč. Ceny celých menu se pohybují obyvkle kolem 15-25 Chefů. Více zde. 
  • Milovický Park Mirakulum slaví druhé narozeniny

     

    Miráculum
    Autor: Archiv
    V milovickém zábavně-naučném Parku Mirakulum můžete s dětmi přijet oslavit druhé narozeniny Mirakula společně se Spejblem a Hurvínkem, Ivanem Mládkem a jeho Banjo Bandem a dalšími. Všechny přítomné děti budou moci plně využít několik desítek atrakcí, které park nabízí. Od obřích trampolín a houpaček až po svět prasátka Pigyho pro ty nejmenší. Rodiče jistě rádi využijí širokou škálu občerstvení. Více zde.

     

  • Mercedes Benz Prague Fashion Weekend

     

    Kateřina Hrachovcová ukázala, že si spletla fashion večer s vesnickou tancovačkou.
    Autor: david kundrát
    Během čtyřdenního módního maratonu přehlídek se na přehlídkových molech pod širým nebem představí čeští designéři i tvůrci z celého světa. Své zbrusu nové kolekce představí špičky českého oděvního designu jako jsou Klára Nademlýnská či Jakub Polanka, ale můžete se těšit také na návrháře ze zahraničí. Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend 2014 se koná na půdě majestátní budovy Právnické fakulty Univerzity Karlovy. V rámci víkendu se můžete těšit také na řadu doprovodných akcí. Kromě módy zde samozřejmě můžete potkat řadu celebrit.

     

    Více zde

     

  • Večerní safari v Hradci Králové

     

    Co třeba do Afriky za pár kaček?
    Autor: Archiv
    Zažijte atmosféru podvečerní jízdy Afrika Expressem mezi velkými stády zvířat! V září probíhají jízdy v pátek a v sobotu večer. Pozorujte nosorožce, zebry, žirafy a antilopy v záři zapadajícího slunce. 

Večerní safari nabízí Zoo Dvůr Králové jako jediná v Evropě. Je to ten nejlevnější výlet do Afriky, jaký si umíte představit. Více zde.

     

  • Světelný festival Czech The Light rozzáří Český Krumlov

     

    Czech The Light festival světla
    Autor: Archiv
    Český Krumlov se o víkendu stane předposlední zastávkou festivalu Czech The Light, který od dubna do října zdobí pět českých a moravských měst světelnými instalacemi a videomappingem. Krumlov je jediným místem v jižních Čechách, které bude tento putovní festival hostit. Hra světel rozzáří 5. a 6. září celkem šest míst v centru, mezi nimi například náměstí Svornosti, náplavku v Hradební ulici, synagogu či městský park. Kromě instalací si můžete sami vyzkoušet také Malování světlem. Vstupné zdarma. Více zde. 

     

  • Mezinárodní trienále skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou

     


    Mezinárodní trienále skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou
    Autor: Archiv
    Nenechte si ujít jedinečnou výběrovou přehlídku současného českého skla a bižuterie můžete v Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Hned na čtyřech výstavách se zde představuje sedm desítek výrobců skla, bižuterie a šperku, dvacet originálních sklářských výtvarníků ze 14 krajů České republiky a 16 odborných sklářských a uměleckých škol ze tří zemí. K vidění jsou však i překrásné historické bižuterní kousky místních světově proslulých sklářů. Více zde.

     

     

     

     

     

     

     

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...