Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Meghan kyticí neházela: Všechny květiny skončily v hospicích a nemocnicích

25. května 2018 | 06:00

Královská svatba Meghan a Harryho byla velkolepá a revoluční v mnoha ohledech. Dobře je to vidět i na originálním rozhodnutí týkajícím se květinové výzdoby, která v den obřadu zdobila Windsor. 

Kensingtonský palác už před svatbou prohlásil, že jediným účelem květin nebude zdobit hrad Windsor v den svatby. A že pak přinesou radost i jinde. A tak se v neděli v jednom londýnském hospici radovali z kytic bílých květů.

Nebyla to jediná organizace, kam květiny putovaly, nicméně byli zřejmě jediní, kteří se tím pochlubili na Facebooku.

„Veliké díky patří Harrymu, Meghan a floristce Phillipě Craddock. Náš hospic je provoněný a vypadá nádherně. Krásné gesto,“ objevilo se na facebookové stránce hospice. Postu si všimly tisíce lidí a Harry a Meghan – vévoda a vévodkyně ze Sussexu – si mohou připsat další plusový bod! 

Na fotografie květin ze svatebního dne se podívejte ve fotogalerii!

Květinovou výzdobu v kapli sv. Jiří měla na starosti královská floristka Phillipa Craddock a z fotografií je vidět, že vchod byl kyticemi přímo zaplavený, i když to nebylo to první, na co jsme se při živém přenosu z královské svatby zaměřovaly. Všechnu naši pozornost totiž upoutali nádherná Meghan a dojatý Harry. 

Kytice tvořily pivoňky, které Meghan zbožňuje, náprstníky a bílé růže, které milovala zase princezna Diana. Ze záplavy květů pak královská rodina nechala vyrobit kytice, které rozeslala tam, kde by mohly přinést radost. A podle fotky z londýnského hospice svůj účel splnily:

Fotka, kterou přidal londýnský hospic na Facebook: „Veliké díky patří Harry, Meghan a floristce Phillipě Craddock. Náš hospic je nyní provoněný a vypadá nádherně. Krásné gesto.“
Autor: Facebook.com

Co se týče svatební kytice, Meghan uctila Dianinu památku nejen růžemi, ale i pomněnkami, které měla Harryho matka rovněž ve velké oblibě. Svatebčané se nedočkali tradičního házení kyticí. Podle královské tradice se totiž kytice pokládá na hrob neznámého vojína ve Westminsterském opatství. 

Autor: Lucie Houdková