Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nestárnoucí hvězda Pomády: Olivia Newton John slaví 65. narozeniny, vypadá ale na 40

26. září 2013 | 14:30

Australská zpěvačka, kterou známe především z nehynoucí muzikálové klasiky Pomáda, kde po boku Johna Travolty zazářila v roli Sandy, ve čtvrtek slaví neuvěřitelné životní jubileum. Přesto vypadá Olivia Newton-John stále na 40.

Nestárnoucí kráska, která je držitelkou několika cen Grammy, je známou zpěvačkou a herečkou. Natočila několik převážně hudebních filmů. První singl jí vyšel v roce 1966. Větší úspěchy v podobě hitů If Not For You či Let Me Be There se dostavily o pár let později. Špičku amerických hitparád pak dobila v roce 1980 písní Magic a o rok později s hitem Physical. 

Důležitým zlomem v její kariéře však byla role ve slavném filmovém muzikálu Pomáda z roku 1978, kde si zahrála po boku Johna Travolty. Jako Sandy a Danny se zapsali do paměti mimo jiné i jejich slavným duetem "You're the one that I want", jenž se po celém světě prodal v milionech nahrávek. 

1978: Pomáda
Autor: profimedia.cz
Život se však s hvězdou 70. a 80. let příliš nemazlil. První velkou ránu dostala v roce 1992 kdy jí lékaři zjistili rakovinu prsu. Diagnózu se navíc dověděla ten samý den, kdy zemřel její otec.

Olivia naráz změnila svůj život. Začala se zajímat o New Age, přísně ozdravila svůj jídelníček a po operaci a několika měsících rekonvalescence se uzdravila. Štěstí však příliš dlouho netrvalo. V roce 1995 ji po 11 letech manželství opustil herec Matt Latatanci, se kterým má dceru Chloe, která propadla anorexii.

Olivia Newton-John (64) stále zpívá a vystupuje
Autor: profimedia.cz
Protože hudební svět si už našel jiné ikony, začala se zpěvačka více než vydávání desek věnovat podnikání. Její firma Koala Blue však šla postupem let ke dnu.

V osobním životě potkala kameramana Patricka McDermotta, vypadalo to na osudovou lásku. Po devítiletém vztahu však přišla další rána! V červnu 2005 se Patrick vydal na širé moře v rybářské lodi, odkud se už nikdy nevrátil.

Teď je snad po boku milujícího muže konečně opět šťastná. V roce 2008 se tajně provdala za o čtyři roky mladší podnikatele Johna Easterlinga. Olivia nyní doufá, že ji v životě čeká jen štěstí.