Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Milla Jovovich: Končí s Hollywoodem! Chce další dítě

1. září 2010 | 14:53

Americká modelka a herečka původem z Ukrajiny, Milla Jovovich, usoudila, že se přestane věnovat své profesi a stane se maminkou na plný úvazek. Kráska už jedno dítě, dceru Ever Gabo Anderson, má. Ale doufá, že jí na svět brzy přivede sourozence.

"Zatím jsou Ever dva roky, ale až začne chodit do školy, chci tu být jen pro ni. Vodit ji ráno do školy a odpoledne vyzvedávat. Ráda bych, aby dcera měla normální maminku, ne hollywoodskou hvězdu," svěřila se Milla.

Rozhodla se tak kvůli tomu, že povolání herečky a modelky vyžaduje stěhovat se po celém světě za prací. Bylo by tedy sobecké dceru neustále přemisťovat z místa na místo, měnit školy.

"Právě teď ještě využívám toho, že je mobilní a mohu se o ní starat na cestách. V době, kdy pracuji, ji hlídá manžel nebo chůva," vypráví jedna z nejlépe placených modelek na světě.

Milla Jovovich
Autor: profimedia.cz

Touha po druhém potomku

Pětatřicetiletá Milla se také bojí, že by mohla propásnout šanci mít druhé dítě. "Právě teď natáčím a smlouvy mám i na příští rok. To znamená, že po tu dobu, co jsem pracovně uvázaná, si nemohu dovolit otěhotnět. Kdyby to takhle šlo dál, mohlo by se stát, že překročím hranici a už nebudu schopná dítě přivést na svět."

Milla se tedy rozhodla být především dobrou manželkou režiséra Paula S.W. Andersona a vzornou matkou. Nepřímo tak jde ve šlépějích své matky, která byla vycházející hvězdou ruského stříbrného plátna, ale slávy se vzdala, aby s manželem a malou Millou emigrovala do Ameriky a tam pracovala jako uklízečka.

Závratná kariéra

Rodina se tehdy kvůli penězům stěhovala z místa na místo a nakonec se usadila v Kalifornii. Rodiče Millu posílali na konkurzy a ona brzy uspěla. Čekal ji závratný vzestup. Ve čtrnácti dokonce byla prohlášena za svéprávnou, protože americké zákony nedovolují dětem pracovat na plný úvazek, aby mohla hrát v pokračování známého filmu Modrá laguna.

V té době se z Jovovich stala vyhledávaná modelka a herečka. Největší boom slávy ale Milla zažila po premiéře snímku Pátý element režiséra Luca Bessona, za kterého se i provdala. Za rozpad jejich manželství mohl další společný film Johanka z Arku, který se natáčel v Česku. Pár zjistil, že spolu již dál nemůže fungovat po profesionální i osobní stránce. Neustáli tlak médií a rozešli se.

Od té doby herečka zazářila ve snímcích Resident Evil a také se stala tváří kosmetické firmy L'Oreal.

Autor: amp, mivrk