Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Královská svatba plná klobouků: Kdo měl ten nejkrásnější?

20. května 2018 | 06:00

Královská svatba je za námi, a jak je zvykem u královské rodiny, bez klobouků by to nešlo. Kdo zvolil velmi výrazný klobouk a kdo se držel při zemi s minimalistickým baretem?

Na svatbě Meghan a Harryho nechyběly luxusní modely, pastelové barvy a samozřejmě ani elegantní a extravagantní klobouky, nejčastěji ve tvaru květin nebo se zdobením z květin. Jeden z nejvýraznějších klobouků měla manželka prince Charlese Camilla. Světle růžový klobouk připomínal velký květ.

Princ Charles s manželkou Camillou.
Autor: profimedia.cz

Královna si k této události oblékla limetkový kabát a hedvábné šaty s citronovými, fialovými a šedými potisky od britského návrháře Stewarta Parvina a klobouk od Angely Kelly. Limetkový klobouk navíc zdobily fialové květiny.

Příjezd královny.
Autor: profimedia.cz

Kate Middleton na sobě měla svěží krémový kabát od návrháře Alexandera McQueena. Klobouk měla z jedné strany jednoduchý a z druhé strany vykukovaly nádherné tvary květů. Maminka Meghan Markle byla také okouzlující v zelenkavém kabátku a šatech. Na rozdíl od ostatních dam zvolila jednoduchý baret, který ladil s jejími šaty.

Kate Middleton a princezna Charlotte.
Autor: profimedia.cz

Sophie, hraběnka z Wessexu, místo květů zvolila pro modrý klobouk péřovou aplikaci. Victoria Beckham a tenistka Serena Williams si na rozdíl od ostatních vzaly fascinátor. Victoria tmavě modrý se závojkem a Serena růžový a velmi vysoký.

Serena Williams a Alexis Ohanian.
Autor: profimedia.cz

Když pomineme členy královské rodiny, mezi nejelegantnější hosty rozhodně patřili herec George Clooney a jeho žena Amal. Jako vždy byli sladěni do poslední tečky. Amal zvolila výrazné žluté šaty od Stelly McCartney, ve kterých opravdu zazářila. Klobouk měla jednoduchý, ale celkově ladil k jejímu stylu. 

Amal a Goerge Clooney.
Autor: profimedia.cz

 Na další výrazné klobouky se můžete podívat v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Tošnarová