Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Oscaři 2018: Kdo měl nejkrásnější šaty a kdo šlápl při výběru vedle?

5. března 2018 | 09:00

Již podevadesáté rozdávala americká filmová akademie ceny v Los Angeles. Stejně jako loni, i letos galavečer uváděl moderátor Jimmy Kimmel. Kdo získal sošku a kdo měl nejkrásnější šaty?

Neuvěřitelné, ale nikoliv nečekané je to, že Meryl Streep získala svou 21. nominaci, posedmnácté za hlavní roli. Překonala tak svůj osobní rekord nejvícekrát oceněné herečky všech dob. Talentovaná, ale i stylová herečka dorazila na červený koberec v červených šatech s véčkovým výstřihem od Christiana Diora.

V obdobných šatech, avšak od jiného návrháře přišla na pódium i vítězka ceny za vedlejší roli Allison Janney. Pro zkušenou a talentovanou herečku šlo kupodivu o vůbec první nominaci na Oscara. K této příležitosti oblékla rudé obepnuté šaty se splývavými rukávy, které byly od návrháře Reem Acra. Obě herečky vypadaly úchvatně.

Meryl Streep a Allsion Jenney zvolily podobné šaty.
Autor: profimedia.cz

Frances McDormand, která Meryl Streep pomalu dohání v počtu Oscarů, oblékla zlaté šaty s černými flíčky a neměla ani žádné líčení, přesto vypadala nádherně. Šaty byly výrazné, a tak k nim Frances nepřidala žádné další doplňky kromě malých nevýrazných náušnic.

Jedny z nejnádhernějších šatů předvedly herečky Allison Williams a Margot Robbie. Allison oblékla jemné krémové šaty s perličkami, které byly od Armaniho. Dlouhé náušnice a náramek je dotvořily k dokonalosti. Margot zvolila šaty v nevinné bílé barvě z dílny Chanel. Díky ozdobě vedoucí kolem ramen už šaty nepotřebovaly žádné výrazné šperky a Margot je zvládla obléknout na jedničku.

Allison Williams a Margot Robbie zvolily nejkrásnější róbu.
Autor: profimedia.cz

Bílé šaty oblékla i Jane Fonda a na svůj věk vypadala až neuvěřitelně dokonale. V osmdesáti letech se umí obléci mladistvě, šaty měla od návrháře Oliviera Rousteinga. O něco starší herečka Rita Moreno oblékla šaty, které na sobě měla již v roce 1962 také na udílení Oscarů. Tehdy získala cenu za film West Side Story.

4772862:gallery:true:true

Jako vždy se na Oscarech objevilo i pár módních přešlapů, třeba herečka Whoopi Goldberg si oblékla naprosto nelichotivé květované šaty. Se stylem to tentokrát nevychytala ani Salma Hayek, která si zvolila fialové a bohužel příliš přeplácané šaty.

Známá Whoopi Goldberg si oblékla naprosto nelichotivé šaty.
Autor: profimedia.cz

Módní přešlapy, ale i nádherné róby a fotografie vítězů si můžete prohlédnout v naší fotogalerii:

Na další róby z Oscarů se podívejte ZDE >>>

Podívejte se na nejvíc sexy šaty, které se letos na udělování Oscarů objevily:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: youtube.com/Cinema Adda/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová