Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?

26. února 2017 | 06:00

Nejstarší aktivní modelka Carmen Dell´Orefice hrdě nosí šediny a vzpírá se všem zákonům času. Jak začínala s kariérou, jak vnímá stárnutí a jak o sebe pečuje?

Carmen Dell´Orefice je dámou za každých okolností a její krása je nevšední. S modelingem začala ve svých třinácti a v patnácti byla už na titulce Vogue. S kariérou začínala krátce po druhé světové válce, kdy modelingový průmysl vlastně vznikal. 

Když se Carmen poprvé objevila na titulce magazínu Vogue, bylo jí patnáct let.
Autor: Facebook

Na své první focení ale nevzpomíná zrovna dobře. Když poprvé uviděla titulku na novinových stáncích, vůbec se jí nelíbila, připadala si na ní jako kluk. "Byla to pro mě ale lekce. Od té doby jsem začala rozlišovat sebe od té Carmen na titulních stranách," řekla Carmen v rozhovoru v roce 1983.

Jak Carmen vnímá stárnutí? Čas nevnímá jako svého nepřítele, protože čas je to, co ji definuje. "Neudělala jsem to sama, prožila jsem to a umím to nosit," řekla Carmen. Podle ní není tak složité si hlídat figuru. "Je třeba mít sebedisciplínu a pochopit, co vám bylo geneticky dáno," říká modelka. Ano, jak jednoduché, ale lehce se to řekne, hůř udělá. Pohyb je součástí životního stylu Carmen a do posilovny si zajde i v pětaosmdesáti.

Video se připravuje ...
Módní ikona Carmen Dell´Orefice • VIDEO: Youtube.com/VideoFashion/BPŽ

Co se týče pleti, zásadou číslo jedna je pro ni hydratace: "Hydratuju svou pokožku vším, co mám po ruce." Trvá ale na tom, že pokud nebudete hydratovat i zevnitř, ani nejlepší krém vám nepomůže. "Po ránu piju vodu s citronem a jím často probiotické jogurty," prozrazuje.

Jak šel čas s glamour modelkou Carmen Dell'Orefice
Autor: Facebook
Carmen Dell'Orefice
Autor: Facebook

Carmen se narodila v roce 1931 v Americe. Loni v červnu oslavila 85. narozeniny, ale do modelingového důchodu, kam odcházejí modelky mnohdy po třicítce, se nechystá. Byla třikrát vdaná a má jednu dceru. Carmen jednoduše potvrzuje, že krása s věkem absolutně nesouvisí! Nebo jen tají plastiky? Ať je to, jak chce, musíme uznat, že je nesmírně inspirativní ženou.

 

 

 

Autor: luh