Sobota 18. května 2024
Svátek slaví Nataša, zítra Ivo
Oblačno, déšť 19°C

Zemřela herečka a dabérka Simona Postlerová. Bylo jí pouhých 59 let

5. května 2024 | 16:32

Českou společnost zasáhala smutná zpráva o úmrtí herečky a dabérky Simony Postlerové, které bylo pouhých 59 let. Diváci si ji mohou pamatovat ze seriálů Vyprávěj, Krejzovi, Docent nebo Vyprávěj. 

Smutnou zprávu potvrdil Nadační fond Dvojka Srdcem, jehož byla Simona Postlerová patronkou. „S hlubokým zármutkem jsme přijali zprávu, že nás dnes v noci navždy opustila divadelní, filmová a dabingová herečka a také od samého začátku patronka našeho nadačního fondu Simona Postlerová,“ stojí v příspěvku.

Podle informací Blesku zemřela ve svém pražském bytě. „Na uvedené adrese jsme zasahovali u přirozeného úmrtí ženy, nejednalo se o smrt s cizím zaviněním,“ uvedla policie. Na adresu hereččina bydliště vyrazila policie a záchranná služba v neděli odpoledne.

Herectví jí bylo předurčeno

Simona Postlerová se narodila v Plzni roku 1964. Její rodiče se věnovali filmu, otec byl režisér a matka herečkou. Není tak žádným překvapením, že se Simona Postlerová chtěla už od dětství věnovat stejné profesi. Po gymnáziu šla studovat herectví na DAMU a už během studií hrála v Národním divadle. Působila však také v Karlínském divadle, v Divadle na Vinohradech nebo v Divadle Ungelt. Vidět jsme jí mohli například v představeních Brouk v hlavě, Podzimní zahrada nebo Jistě, pane ministře.

Objevila se také v desítkách televizních filmů, účinkovala i v řadě seriálech jako Chlapci a chlapi, Četnické humoresky, Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, Ordinace v růžové zahradě, Poslední sezóna nebo Ošklivka Katka. Byla také úspěšnou dabérkou, lidé jí nejvíce mají spojenou s hlasem Lorelai ze seriálu Gilmorova děvčata.

Nelehký osud

Životní láskou Simony Postlerové byl hudebník Zdeněk Hrášek. V roce 2006 u něj lékaři objevili rakovinu oka, které mu museli odstranit. Později onemocněl rakovinou jater, se kterou bojoval dlouhé tři roky. V roce 2016 zemřel. Měli spolu dceru Janu a syna Damiána, o kterého se herečka starala. V dospívání se u něj objevily vážné zdravotní problémy a vyšlo najevo, že ja autista a má diagnostikovaný Aspergerův syndrom.

Simona Postlerová s rodinou v roce 2004
Autor: profimedia.cz

 

 

 

Autor: Aneta Valešová